Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kesinleşti

Son dakika haberine göre, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in öldüğünü bildirdi.

GİRİŞ 24.08.2023 00:19 GÜNCELLEME 24.08.2023 11:29
Bu Habere 557 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü.

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü!

RUSYA FEDERAL HAVA TAŞIMACILIĞI AJANSI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Tver’de düşen uçağın “MNT-Aero” adlı şirkete ait olduğunu, kazanın nedenlerine ilişkin soruşturmanın, kurulan özel bir komisyon tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Rosaviatsiya’dan yapılan yazılı açıklamada, Tver’de 10 kişinin öldüğü özel jet kazasının nedenlerini soruşturmak için özel bir komisyonun kurulduğu belirtildi.

Düşen Embraer 135 tipi özel jetin MNT-Aero adlı taşımacılık şirketine ait olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, kazaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

PRİGOJİN'İN ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in öldüğünü bildirdi.

8 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Öte yandan Rus haber ajansı RİA Novosti’nin Rusya Acil Durumlar Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, uçağın enkazında 8 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

DÜŞEN UÇAKTAKİ 10 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moskova’dan St. Petersburg’a giden özel uçağın Tver bölgesinde düştüğü belirtildi.

Uçakta yer alan 3 kişilik mürettebat dahil 10 kişinin öldüğü bilgisine yer verilen haberlerde, ilgili ekiplerin bölgede çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Öte yandan, Wagner’e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü.

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü!

PRİGOJİN'İN SAĞ KOLU UTKİN'İN DE UÇAKTA OLDUĞU BELİRTİLDİ

Rus basınında yer alan bazı haberlerde, uçağın Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’e ait olduğu öne sürüldü. Wagner'in lideri Prigojin'in "sağ kolu" Dmytro Utkin'in de düşen uçakta bulunduğu belirtiliyor.

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü!

WAGNER LİDERİ PRİGOJİN KİMDİR?

Yevgeny Viktoroviç Prigojin, Rus iş insanı ve oligark. Prigojin, özellikle Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinmekte olup  restoranları ve catering işletmeleri, Putin'in yabancı ileri gelenlerle birlikte katıldığı akşam yemeklerine ev sahipliği yapması nedeniyle "Putin'in Şefi" olarak bilinmektedir.

AFRİKA, SURİYE VE UKRAYNA'DA GÖREV ALDI

Prigojin, Afrika, Suriye ve Ukrayna'da çatışmalara katılan Rus devlet destekli bir paralı asker grubu olan Wagner Grubu ile 2016 ve 2018 ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlanan üç şirketin de aralarında bulunduğu bir şirketler ağını kontrol etmektedir.

Prigojin, Sovyetler Birliği döneminde hapishanelerde dokuz yıl hükümlü olarak kaldı.Prigojin, Mayıs 2014'te Donbass Savaşı'nda Rus güçlerini desteklemek için özel olarak Wagner Grubu'nu kurduğunu açıkladı.

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'i taşıyan uçak Moskova yakınlarında düştü!

WAGNER GRUBU, PRİGOJİN ÖNDERLİĞİNDE PUTİN'E KARŞI İSYAN BAŞLATMIŞTI

Rusya’da Yevgeniy Prigojin, yönetimindeki paralı Wagner askeri oluşumuyla “Adalet yürüyüşü” sloganıyla silahlı ayaklanma başlatmıştı. Prigojin, “Kararlıyız, önümüze çıkanı vururuz” diye açıklama yapmışsa da Moskova’ya 200 km kadar yaklaşmışken, “kan dökülmemesi için” savaşçılarını geri çekme kararı aldıklarını açıklayarak isyanı sonlandırmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 557
  • tepki 8 ay önce Şikayet Et
    hainlik yapani direk vuracak idam edeceksin biz gibi lusk hapis odalar kilima tv gerdek odasi mi olur cok ulke direk yok eder vurur biz de ayni olacak bazi suclara direk hucre cezasi ve seyine cop sokacaksin her saat ve dayak atacaksin lusk hapis øzel ada da hapis ne ya sacmalik bir de max ceza verine direk net bin yil denecek
    Cevapla
  • yavuz 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de neden vatan hainlerine böyle güzel ölümler tertiplenmiyor. Eşref Bitlis paşayı abd nin fetö köpekleri öldürtmüş olabilir.
    Cevapla
  • yavuz 8 ay önce Şikayet Et
    Sıra abd ve ingiltere de.
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    intikam soğuk yenir
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    rusya temizlik yaptiysa kutlamak lazim devlet tehdit edenin sonu ölüm olmali darisi basimiza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu