Prigojin'in uçağının düştüğü anlarda Putin'in neşeli hali dikkatlerden kaçmadı!

Prigojin'in uçağının düştüğü dakikalarda Putin, Kursk Muharebesi'nde Nazilere karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümü töreninde ortaya çıktı. Rus liderin neşeli tavırları dikkatlerden kaçmadı.

GİRİŞ 24.08.2023 07:51 GÜNCELLEME 24.08.2023 11:29
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında, Wagner lideri Prigojin'in de içinde olduğu özel uçak düştü. Uçaktaki 3'ü mürettebat olmak üzere 10 kişinin tamamı yaşamını yitirdi.

Rusya Sivil Havacılık Dairesi de Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Prigojin'in öldüğü haberi dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise aynı dakikalarda Kursk Muharebesi'nde Nazilere karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümü töreninde ortaya çıktı. Kürsüye oldukça neşeli bir halde gelen Putin'in tavırları dikkatlerden kaçmazken, Rus lider askerlerine seslenerek "Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

2 AY ÖNCE PUTİN'E KARŞI İSYAN BAŞLATMIŞTI
Rus paralı ordusu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'den gelen haber dünya gündemine oturdu. Prigojin'in de içinde olduğu Saint Petersburg-Moskova seferini yapan özel uçak başkentin kuzeyindeki Tver'de Kujenkino yakınlarında düştü. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta 2 ay önce Putin'e karşı isyan başlatan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin dahil 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

PUTİN'İN TÖRENDEKİ NEŞELİ HALİ DİKKATLERDEN KAÇMADI
Prigojin'in öldüğü haberi dünya gündemine otururken, Rusya lideri Vladimir Putin ise aynı saatlerde Kursk bölgesindeki Ponıri kasabasında eski Sovyet birliklerinin Kursk Muharebesi'nde Nazilere karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene katıldı. Törende konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Putin'in neşeli hali dikkat çekti.

Prigojin öldü! Wagner merkezi önüne çelenk ve mumlar bırakıldıPrigojin öldü! Wagner merkezi önüne çelenk ve mumlar bırakıldı

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kesinleştiRusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kesinleşti

ABD'den Prigojin açıklaması! Putin'i çıldırtacak sözler!ABD'den Prigojin açıklaması! Putin'i çıldırtacak sözler!

Eray Güçlüer isyanın ilk günlerinde açıklamıştı: Prigojin trajik bir kazaya kurban gidecekEray Güçlüer isyanın ilk günlerinde açıklamıştı: Prigojin trajik bir kazaya kurban gidecek

"HİZMETLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Kursk Muharebesi'nin yaklaşık 2 ay sürdüğüne işaret eden Putin, bu savaştaki ana olayın Prohorovka'daki büyük ölçekli tank savaşı olduğunu, orada bir karşı muharebede yüzlerce tankın cephenin dar bir bölümünde birleştiğini, altlarındaki toprağın kelimenin tam anlamıyla yandığını söyledi.

Putin, zafer için savaşanları unutmayacaklarını belirterek "Bugün burada, efsanevi Kursk topraklarında, 1943 yazında Nazilerle savaşan Kursk Muharebesi kahramanlarının şanına layık olan kahramanlarımıza, askerlerimize, özel askeri operasyon katılımcılarına yüksek devlet ödülleri takdim edilecek." diye konuştu. Tüm askerlerin cesurca ve kararlılıkla savaştığını kaydeden Putin, "anavatana bağlılık ve askeri yemine sadakatin özel askeri operasyonun tüm katılımcılarını birleştirdiğini" dile getirdi. Putin, Rus askerlerine seslenerek "Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Alperen 8 ay önce Şikayet Et
    Rus atasözü, Ayı ile dansa kalktığında oturacağım zamanı Ayı karar verir. Yapıların doğru yâda yalnış olduğu dan öte devletine karşı darbe yapanların sonu sessiz sedasız trafik kazası....ya demokrasisi devlet elden gittikten sonra ..
    Cevapla
  • İsimsiz 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın katili putindir tez zamanda kendisine geberir putinde eli kanlı bir katildir.
    Cevapla
  • vatansever 8 ay önce Şikayet Et
    ukraynalilari baltayla kafalarini kesenlerin lideriydi sonu kotu oldu o videolardan birini izleseydiniz bu yorumu yazmazdiniz
    Cevapla
  • alben 8 ay önce Şikayet Et
    ABD ,SIONISTLER Dunyanin en buyuk katilleridir unutma
    Cevapla
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    Wagner bundan sonra Putin in kanlı parasınımı tercih edecek yoksa prigoşinin yarım bıraktığı davayımı sürdürecek
    Cevapla
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    Prigojin emir veren Putin değişimiydi günah keçisi kim
    Cevapla
  • salih 8 ay önce Şikayet Et
    Kiminle dans ettiğini bilmezsen adamı parmağında oynatırlar.Boşuna yaldaş demedik sana sayın hz putin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belçika Prensi Laurent'in Erdoğan ve Türkiye sözleri! Hayranlığını gizleyemedi
Böyle olur, CHP’nin genelgesi!