Putin ilk kez konuştu! Prigojin açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner'in kurucusu Prigojin'in ölümünün ardından ilk kez konuştu. Putin, ''Prigojin yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı.'' dedi.

GİRİŞ 24.08.2023 20:00 GÜNCELLEME 24.08.2023 20:01
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan ilhak edilen Donetsk’in sözde lideri Denis Pushilin ile bölgedeki duruma dair yaptığı toplantıda, dün Rusya’da düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin hakkında ilk kez konuştu.

Putin açıklamasında, ''Prigojin yetenekli bir insandı, araştırma devam ediyor. 90'lı yıllardan beri tanırım, iyi bir iş insanıydı. Araştırmaların ne söyleyeceğine bakacağız! Rapor biraz zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek'' dedi.



Wagner lideri Evgeny Prigojin ve uçakta hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Putin, “Yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Prigojin’i 90’lı yılların başından beri tanıyorum, kaderi zor ama yetenekli bir iş insanıydı. Hayatında ciddi hataları vardı. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında ve özellikle Afrika’da çalıştı ve önemli başarılar elde etti” dedi.
 

Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kesinleştiRusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kesinleşti


Prigojin’in kazadan hemen önce Afrika’dan döndüğünü belirten Putin, “Bildiğim kadarıyla dün Afrika’dan dönerek yetkililerle görüşmeler yaptı” dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner ile ilgili de konuşan Putin, “İlk bilgiler Wagner şirketinin personelinin orada (Tver Bölgesi’ndeki uçak kazasında) olduğunu gösteriyor. Bu kişilerin ortak yaşamımıza önemli katkıları olduğunu belirtmek isterim. Wagner, Ukrayna’daki Neo Nazizmle mücadeleye önemli katkı sağladı” ifadelerini kullandı. Putin ayrıca Rusya Soruşturma Komitesi'nin kazayla ilgili soruşturma yürüttüğünü söyledi.



NE OLMUŞTU?

Dün Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg'a uçtuğu sırada Tver Bölgesi’nde düşen uçakta, Prigojin ve sağ kolu Dmitriy Utkin de dahil toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Misafirim0028 8 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede affeder
    Cevapla
  • salih 8 ay önce Şikayet Et
    Abd ye batıya yalakalık yapmanın sonu.Yanlızca vatanın milletin dinin için çalışacaksın.Allah affeder Kardeş putin affetmez.
    Cevapla
  • sfdgsdfg 8 ay önce Şikayet Et
    kendin pişir kendin ye. psi,kyatri hastalarına bile sorsanız anlarki sen öldürtn
    Cevapla
  • Hasan 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de hain olmak bir ayrıcalık onlara dokunulmaz... Almanya'da devlete karşı Bader Maineof diye bir çete kuruluyor bu çete mensuplarının hepsi tutuklanıp cezaevinde tamamı ölüyor Hepsi de intihar ediyor. Biz hainlere siyaset yapma izni veriyoruz parasında fakir milletten. Beni böl yok et diyen tek devletiz...Bu kafa ile bizi tabiki bölerler...
    Cevapla
  • Misafirmesut 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim Türkiye'deki vatan hainleri nde bir zahmet temizleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılar
New York Times'ın önde gelen Yahudi yazarı: Netanyahu Biden'ı kullanıyor