Rus gazeteci ortaya çıkardı: Prigojhin'in uçak kazasında Suriye detayı

İki ay önce Putin'e karşı ayaklanma başlatan Prigojhin geçen hafta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybetti. Prigojhin'in ölümüyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.08.2023 10:44 GÜNCELLEME 28.08.2023 11:03
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Wagner lideri Prigojhin'in içinde olduğu uçak geçen hafta düşmüştü.  Rusya Soruşturma Komitesi, Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu ölenler arasında Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in bulunduğunu teyit etti.

Prigojin’in ölümünden sonra konuşan Putin, “Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Son aylarda olduğu gibi kendisi için ihtiyaç duyduğu sonuçlara, ortak amaç için bunu yapmasını istediğimde ulaştı.” ifadelerini kullanmıştı.

Prigojhin'in ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

SURİYE VE AFRİKA'DAKİ "WAGNER'İ SİLİN" EMRİ

Rusya lideri Putin Wagner'in patronuna yurt dışında faaliyet izni verse de Rusya Savunma Bakanlığı grubun Suriye ve Afrika'daki hareketlerini engelledi.

 Uçağın düşmesinden kısa süre önce Sergey Şoygu'nun yardımcısı Yunus-bek Yevkurov Suriye'deydi. Söz konusu ziyaretin ardından Suriyeli yetkililer Wagner Grubu'nun paralı askerlerinden Eylül sonuna kadar ülkeyi terk etmesini istedi.

İddialara göre  Şoygu Wagner Grubu'un kullandığı uçakların Suriye'nin başkenti Şam'a inişini durdurmayı denedi. Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Şam Büyükelçiliği üzerinden söz konusu emri vermesini istedi. Gazeteci Zakharov'a göre, böylece örneğin Orta Afrika Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nın Wagner Grubu'na tahsis ettiği uçaklar Suriye'yi kullanamayacaktı.

Dahası, Wagner'in cephane ve paralı asker sevkiyatı için Rus uçaklarını kullanması zaten yasaklanmıştı.

Sergey Şoygu'nun yardımcısı Yevkurov'un aynı zamanda Libya ile de temas kurarak buradaki Wagner varlığının bitmesi yönünde görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Erpınar 7 ay önce Şikayet Et
    Biz besliyoruz, onlar yok ediyor. Halbuki fettuşiler başta olmak üzere hainleri yok etmek bizim töremize daha yakışıyor.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 7 ay önce Şikayet Et
    putin af etmez
    Cevapla
  • serdar demir 7 ay önce Şikayet Et
    çok da umurumuzdaydı sanki
    Cevapla
  • meltim 7 ay önce Şikayet Et
    bizdeki hainler cezaevlerinde milletin parasıyla besleniyo
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim Fetö nün açık versiyonu. Tehlikeli. Her türlüsü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok