Açılışını Erdoğan yapmıştı: Fransız haber ajansından Rumların canını sıkacak haber

Fransız haber ajansı AFP, KKTC'deki Ercan Havalimanı'nı mercek altına alan bir analiz yayınlayarak "Yeni havalimanı KKTC'de hayalleri ateşledi" başlığını kullandı.

GİRİŞ 28.08.2023 13:04 GÜNCELLEME 28.08.2023 13:13
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Ercan Havalimanı'nın açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde gerçekleştirmişti.

Toplam 7 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Ercan Havalimanı, 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metre uzunluğunda yeni pisti sayesinde her model yolcu uçağının kullanımına uygun hale getirildi. Yeni terminal, eskisine kıyasla 6 kat büyütüldü. Bu şekilde 10 milyon yolcuya kadar hizmet verebilecek duruma geldi.

"HAYALLERİ ATEŞLEDİ"

Fransız haber ajansı AFP "Yeni havaalanı, izole edilmiş Kuzey Kıbrıs'ta beklenmedik hayalleri ateşledi" başlığı ile yayınladığı analizde Türkiye'nin son hamlesini mercek altına aldı ve havalimanının önemine vurgu yaptı.

Haberde "Neredeyse yarım asırdır izole olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, turizmi canlandırmak umuduyla yarım milyar dolarlık bir havaalanı terminalinin açılışını yaptı." denildi.

HAVALİMANI KAPASİTESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Adanın 1974 yılındaki barış harekatından bu yana bölünmüş olduğunu ve bunun hava sahalarını da kapsadığını hatırlatan AFP, KKTC'ye inşa edilen yeni havalimanın kapasitesine dikkat çekti.

Haberde havalimanının yaklaşık yarım milyar dolara mal olduğu ve 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğu bilgisine yer verdi. Turizmin KKTC için hayata öneme sahip olduğunu yazan AFP, Güney tarafında hava trafiğinin bu yıl 9.2 milyona ulaştığını belirtti.

KKTC'YE İLGİ ARTIYOR

Son dönemde özellikle Rusların KKTC’den mülk almaya başlaması ABD yönetiminin bölgeye olan dikkatini arttırdı. ABD ve İngiltere, Kıbrıs Rum yönetiminde düzenlenen konferansta Güney Kıbrıs ve Türkiye üzerinden KKTC’ye yoğun bir Rus akını olduğuna dikkat çekerek, mülk satışlarıyla para trafiğini yakın takibe aldıklarını açıkladı.

RUBİN'DEN SKANDAL ÇAĞRI

Yunan Kathimerini gazetesinde Michael Rubin imzası ile yayınlanan yazıda Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler de yer almıştı.

 Rubin yazısında şu ifadelere yer vermişti:

'Hem Türk Hava Yolları hem de Türkiye'nin düşük maliyetli Pegasus Hava Yolları, Kuzey Kıbrıs turizm ticaretine uçuyor ve bundan kar elde etmeye çalışıyor. Avrupa buna izin vermemeli."

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ahhh Rubin ahhh.... geçti Bor un pazarı... eşek senin ... nereye istersen sür artık, olmadı al sırtına taşı ....
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    1974 yılında barış harekatını erken bitirdik. Erbakan Eceviti dinlemeyip 1 hafta daha sürdürseydi proplem tamamen çözülmüştü.
    Cevapla
  • Hakı 7 ay önce Şikayet Et
    Nasıl çözülecek Rumlar’a savaş açarak mı
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Rubin değil, Rubel ve Lira geçerli olacak KKTC'de ;)))
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sesleri çıkarsa Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a hava ve deniz yolunu kapatın akılları başlarına gelir.
    Cevapla
  • Ordan Geçenbay 7 ay önce Şikayet Et
    Almayın şu fransız arabalarını anlasınlar anyayı konyayı yahu zaten hertarafı arıza çıkarıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı