Azerbaycan'dan, Fransa açıklaması! Macron'a uyarı yapıldı!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Azerbaycan toprağı Laçın koridoru hakkında "insani koridor" ifadesini kullanmasına tepki göstererek, "Kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 29.08.2023 03:47 GÜNCELLEME 29.08.2023 09:16
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Azerbaycan toprağı Laçın koridoru hakkında "insani koridor" ifadesini kullanmasına tepki göstererek, "(Macron'un) Hitabında baskı diliyle konuşması kabul edilemez. Bu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygısızlıktır." dedi.

Azerbaycan'dan, Fransa açıklaması! Macron'a uyarı yapıldı!

Hacızade, Macron'un Büyükelçiler Konferansı'nda dile getirdiği Azerbaycan karşıtı görüşlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'MACRON'UN, AZERBAYCAN'IN 44 GÜNLÜK VATAN MUHAREBESİNİ KINAMASI ANLAŞILIR DEĞİL'

Macron'un bölgedeki mevcut duruma ilişkin yanlış izlenim oluşturan ve tek taraflı olarak Ermenistan'ı savunan kinli görüşlerinin barış sürecine zarar verdiğini belirten Hacızade, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30 yıldır Ermenistan tarafından Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirilen işgal ve saldırı eylemlerini kınamayan, işgal sonucu yaklaşık 1 milyon mülteci ve yerinden edilmiş kişinin insani durumuna ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmayan Fransa'nın şimdi Azerbaycan'ın Birleşik Milletler tüzüğüne ve uluslararası hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak topraklarının işgalden kurtarılmasıyla sonuçlanan 44 günlük vatan muharebesini kınaması, aynı zamanda Macron'un konuşmasında bölgede insani durumla ilgili iddialara yer vermesi anlaşılır değil."

Azerbaycan'dan, Fransa açıklaması! Macron'a uyarı yapıldı!

'MACRON'UN BASKI DİLİYLE KONUŞMASI KABUL EDİLEMEZ'

Hacızade, Macron'un Azerbaycan toprağı Laçın koridoru hakkında "insani koridor" ifadesi kullanmasına tepki göstererek, "Fransa Cumhurbaşkanı'nın hitabında 'Laçın insani koridoru' gibi ifadelere yer vermesi ve baskı diliyle konuşması kabul edilemez. Bu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygısızlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

'HER TÜRLÜ DIŞ MÜDAHALELER KARARLILIKLA ÖNLENECEKTİR'

Azerbaycan'ın bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasında kararlı olduğu vurgulayan Hacızade, "Bu süreci aksatan her türlü dış müdahaleler kararlılıkla önlenecektir." ifadelerini kullandı.

​​​​​​​Macron, hafta içerisinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşeceğini ve ihtilafın çözümü için yeni diplomatik inisiyatif önereceğini açıklamıştı.

Azerbaycan'dan, Fransa açıklaması! Macron'a uyarı yapıldı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ayrıca Azerbaycan üzerindeki baskıyı artırmak için uluslararası alanda yeni bir diplomatik girişimde bulunacağını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Haçlı go home 7 ay önce Şikayet Et
    Nijer'e reklam yapa yapa, bağıra bağıra siha gondersek, çok isabetli olur. Fransa bizim müslüman ülkelerden çekilmesi ve haddini bilmesi lazım.
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Normaldir alçaklar alçaklığını gösterecektir, bize düşen de onlara gereğini yapmak.
    Cevapla
  • vatan1 7 ay önce Şikayet Et
    Fransa kaşınıyor aklını başına al makron çok kötü kaşırız
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    fransaya neymiş anlamıyorum, fransa kim oluyor uzaktan yakınsan alakasız bir ülke
    Cevapla
  • Ben Vahit Alo 7 ay önce Şikayet Et
    Korsiko ve Monoko ya õzgürlük. Kahrolsun Fransa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı