Rusya'dan Hakan Fidan - Sergey Lavrov görüşmesine ilişkin son dakika açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton tahıl tedarik etme girişimini görüşeceğini açıkladı.

Rusya'dan Hakan Fidan - Sergey Lavrov görüşmesine ilişkin son dakika açıklama
Rusya'dan Hakan Fidan - Sergey Lavrov görüşmesine ilişkin son dakika açıklama
GİRİŞ 30.08.2023 19:29 GÜNCELLEME 30.08.2023 19:34
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, başkent Moskova’da yarın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Hakan Fidan’ın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez Rusya’yı ziyaret edeceği belirtilerek, “Uluslararası olumsuz duruma ve üçüncü ülkelerin baskısına rağmen üst ve yüksek düzeydeki siyasi diyalog gelişiyor” denildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye vurgu yapılarak, “Fidan ve Lavrov arasındaki yaklaşan görüşmede en üst düzey ve üst düzey yeni bir temas programının görüşmesi planlanıyor” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul’da imzalanan ve geçtiğimiz Temmuz ayında Rusya’nın uzatmama kararı aldığı tahıl anlaşması konusunun da bu görüşmede ele alınacağı bildirilen açıklamada, “Geçtiğimiz 17 Temmuz tarihinde askıya alınan, Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatına dair durum tartışılacak” denildi.

TÜRKİYE'YE 1 MİLYON TON TAHIL TEDARİK ETME GİRİŞİ GÖRÜŞÜLECEK

Katar’ın mali desteğiyle Türkiye’ye sağlanacak olan 1 milyon ton Rus tahılının sevkiyatı konusunun da bu görüşmede değerlendirileceği belirtilen açıklamada, “Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk işletmelerinde işlenmek ve en çok ihtiyaç duyan ülkelere sevk edilmek üzere Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton Rus tahılının indirimli fiyatla tedarikini organize etme girişiminin uygulanmasına yönelik parametreler üzerinde çalışmayı planlıyor. Bu planı ‘Karadeniz Anlaşması’na' alternatif en uygun anlaşma olarak görüyoruz” denildi.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ ELE ALINACAK

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımlardan da bahsedilen açıklamada, Fidan ve Lavrov’un, Astana süreci ile başlayan Suriye konulu toplantıları ve Türkiye - Suriye ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin de ele alacağı aktarıldı.

ANA GÜNDEM MADDESİ TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASI

Açıklamada, Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin yeniden geliştirilmesi, Dağlık Karabağ’daki çatışmaların ardından bölgede yeni ulaşım kanallarının açılmasına dair girişimler, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi, Türkiye’de yaşayan Rus vatandaşlarının güvenliği, Akkuyu NGS’deki çalışmalar ve Türkiye’de kurulması planlanan gaz merkezi ile ilgili girişimlerin de ele alınacağı ifade edilirken Ege’de çıkan orman yangınlarında Rusya’nın desteğinin de konuşulacağı belirtildi.
 

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • Hasan 8 ay önce Şikayet Et
    Bu neyin arabuluculuğu Eğer bir iş yapıyorsanız onda önce Türkiye'nin menfaat olması lazım Siz Türkiye'nin bakanlarısınız o buğdayı Türkiye'deki tüccarlar tarafından alınacak ve isteyen ülkeye karıyla satılacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    önce kendi çiftçimizin buğdayını alın mazot 40 gübre 21000 lira buğday piyasada 5 lira
    Cevapla
  • Önce VATAN 8 ay önce Şikayet Et
    kendi çiftçimizin buğdayı kendi deposundadır son baharda dünyada gene tahıl krizi yaşanacak onun için içerdeki zaten senin günlük ihtiyacını dışardan temin et dar zamanda darda kalma dış ülkeler bizi bağlamasın.
    Cevapla
  • amca 8 ay önce Şikayet Et
    Oku bakayım yazıyı rusyadan tahıl neden alınıyomuş. Bizim iç piyasaya bunun etkisi ne olacakmış. Üstüne düşün ondan sonra yorum yap. Ezbere gitme.
    Cevapla
  • Yer 8 ay önce Şikayet Et
    Olması gereken buydu Avrupa savaşta Ukrayna'ya destek veriyor elinde koz olan Rusya onları izliyor TÜRKİYE arabuluculuk yapıyor savaş bitmiyor.TURKİYE arabuluculuk yapma al tahılları göndermeyin Avrupa'ya biraz surunsunler onlar yiyeceğine birazda kıtlık çeksinler afrikayianlasinlar Afrika'ya yonelelim .Bu savaşta biran önce bitsin
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Kırın Sömürü düzenini inşallah. Amin
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Burda anlaşılmayan türkiyedeki gözü aç olanları doyurmak değil afrikadaki açları doyurmak şükür edebilmek ne büyük nimettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor