Sınırı jet ski ile geçen turistleri öldürdüler

Cezayir sahil güvenliği, jet skiyle Fas'tan Cezayir sularına giren 2 turisti (Bilal Kissi ve Abdelali Merchouer) vurarak öldürdü.

Sınırı jet ski ile geçen turistleri öldürdüler
Sınırı jet ski ile geçen turistleri öldürdüler
GİRİŞ 01.09.2023 12:08 GÜNCELLEME 01.09.2023 14:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cezayir sahil güvenliği, jet skiyle Fas'ın Saidia tatil beldesinden yola çıkarak Cezayir sularına giren Fransız-Fas uyruklu 4 turiste ateş açtı.

Yapılan açıklamada, ateş açılması sonucu Bilal Kissi ve Abdelali Merchouer'ın hayatını kaybettiği, Smail Snabe'nin sahil güvenlik ekibi tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Grupta yer alan Mohamed Kissi'nin ise kaçmayı başararak Fas'a dönebildiği öğrenildi.

Mohamed Kissi yaptığı açıklamada, "Kaybolduk, kendimizi Cezayir'de bulana kadar yola devam ettik. Cezayir'e ait siyah bir bot bize doğru geldi ve üzerimize ateş açtılar. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler." dedi.

Kissi, sahil güvenlik tarafından fark edildiklerinde kaçmaya çalışmadıklarını ve kardeşinin vurulmadan önce sahil güvenlik ekibiyle konuşmayı denediğini söyledi. Kardeşine ve arkadaşına 5 kurşun isabet etiğini, gözaltına alınan diğer arkadaşının da vurulduğunu ifade eden Kissi, yüzerek geri dönmeye çalıştığını ve Fas donanması tarafından kurtarıldığını söyledi.

Batı Sahra konusunda anlaşmazlık yaşayan Fas ve Cezayir arasındaki gerginlik uzun yıllardır devam ediyor. İki ülke arasındaki sınır 1994 yılında kapatılmış, Cezayir Ağustos 2021'de Fas'la tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. Cezayir, Fas'ı düşmanca eylemlerle suçlarken Fas yönetimi ise söz konusu iddiaları reddetmişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    rusya ve ukrayna ikiside hiristiyan
    Cevapla
  • İzmir berbat 7 ay önce Şikayet Et
    Hristiyanlık başka, (Jüdéo-Hristiyanlık=yani Evanjelistlik) sionizim bağlantıdır bambaşka birşeydir
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    batinin oyunu ikiside musluman deyilmi
    Cevapla
  • Gelecek2121 7 ay önce Şikayet Et
    Amaçları zıt gruplar oluşturup dünyada rahatlarına ve keyiflerine bakmak...
    Cevapla
  • Selimcan 7 ay önce Şikayet Et
    Bunun cezası ölüm değil. Bir mümini bilerek öldüren ebedi cehennemde kardeşi kardeşe düşman edenlerle savaşın. Türkiye boyle durumlarda arabulucu olmali müeyyidesi olan bireyne taraflar imza atmalı
    Cevapla
  • hıdır diker 7 ay önce Şikayet Et
    bence çok iyi yapmışlar bu uygulama tüm dünyada geçerli olmalı. ne mümini ya?.
    Cevapla
  • batinin eli 7 ay önce Şikayet Et
    fasla cezayiride düşman etmişler. ırak-iran, ukrayna-rusya, suriye-türkiye, yunanistan-türkiye, bulgaristan-türkiye, hindistan-pakistan, hindistan-çin vb.
    Cevapla
  • TR 54 - SAKARYA 7 ay önce Şikayet Et
    aynen, Jüdeo-Hristiyanist esklavajist Bati emperyalizmin sinsi tuzagina düsmemek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu