Miçotakis'ten yangın felaketiyle ilgili çirkin ima

Yunanistan Başbakan Miçotakis'in, Meriç'teki yangından göçmenlerin sorumlu olabileceğini belge veya kanıt sunmadan ima etmesi tepki çekti. Ana muhalefet partisi SYRIZA, "Şimdi de göçmenleri günah keçisi seçti." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 02.09.2023 12:42 GÜNCELLEME 02.09.2023 16:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, ülkedeki yangın felaketlerine ilişkin tepki çeken bir imada bulundu. Miçotakis, herhangi bir kanıt sunmadan Meriç'teki yangından göçmenlerin sorumlu olabileceğini söyledi.

Parlamentoda konuşan Miçotakis, "Sebeplerin insan yapımı olduğu neredeyse kesin. Ayrıca bu yangının ülkemize giriş yapan yasadışı göçmenler tarafından sıklıkla kullanılan güzergahlarda başladığı da neredeyse kesin. İhmal mi yoksa kasıt mı olduğunu bilmiyoruz." dedi.

Yunan Başbakan'ın sözlerine tepki gösteren ana muhalefet partisi SYRIZA, "Şimdi de göçmenleri günah keçisi seçti." açıklamasında bulundu.

Yunan basını, uzmanları ve kamuoyu, haftalardır devam eden yangınlara yeterli müdahalenin yapılamadığını, operasyonel çok hata yapıldığını kaydederek hükümeti eleştiriyor.

MİÇOTAKİS PEKİ NEDEN GÖÇMENLERİ İŞARET ETTİ?

Yunanistan'da iki haftadır orman yangınları devam ediyor. Evros bölgesinde de iki köy arasında mahsur kalan 25 kişilik göçmen grubu kurtarılmıştı.

Her yıl binlerce göçmen ve mültecinin Avrupa'ya geçiş yaptığı popüler noktalardan Evros'taki orman yangını, en az 20 kişinin ölümüne, evlerin ve geçim kaynaklarının tahrip olmasına neden oldu.

Yangında, ölenlerin biri hariç hepsinin Türkiye'den geçerek ormanda polisten kaçan göçmenler olduğu belirtilmişti.

Miçotakis'in hoş olmayan bir imayla ve kanıt ortaya koymadan göçmenleri işaret etmesinin sebebi bu olay.

Yunan spiker: Kömürleşmiş 18 göçmen dışında hiçbir insanımızı kaybetmedikYunan spiker: Kömürleşmiş 18 göçmen dışında hiçbir insanımızı kaybetmedik

YUNAN SPİKERİN IRKÇI SÖZLERİ

Yine geçtiğimiz günlerde Yunan spiker Alexandras Douvara, yangınlarda hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili olarak, "Hoş olan tek şey, kömürleşerek ölen 18 göçmen dışında başka insanların yasını tutmamış olmamızdır." demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • Kutahyali 7 ay önce Şikayet Et
    Mico sen kassinman lazım seni güzelce kassiriz belki kendine gelirsin mico
    Cevapla
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Miço yine göle pislemiş. Ah Miço sana dediydik o son kadehi içmeyecektin
    Cevapla
  • ebabil 65 7 ay önce Şikayet Et
    o zaman yunanlilar kendi yakti
    Cevapla
  • Düzensiz 7 ay önce Şikayet Et
    Yunan kaç göçmenin canına kiydiniz denizlerde göçmenler yakmislarsa iyi etmişler
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Lavrion kampı kapanmasına tepki olsun diye orada kalanlar yapmış olabilir mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"