Amerikalı siyasetçiden Türkiye'ye F-16 tehdidi

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Michael McCaul, F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışının, İsveç'in NATO üyeliğine bağlı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 02.09.2023 15:22 GÜNCELLEME 02.09.2023 17:21
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

NATO'nun bir parçası olmak isteyen İsveç, Türkiye'den üyeliğine onay vermesini bekliyor. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, dün yaptığı açıklamda, "TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla NATO üyeliğimizin de onaylanacağını düşünüyüroz." demişti.

İsveç: Türkiye, NATO üyeliğimizi onaylayacaktırİsveç: Türkiye, NATO üyeliğimizi onaylayacaktır

Stockholm'ü ziyaret ederek Billström ile görüşen ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Michael McCaul, İskandinav ülkesine destek mesajı verirken Türkiye'yi hedef aldı.

Aynı zamanda Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı da olan McCaul, ABD'den Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedarikinin, İsveç'in NATO'ya katılımına bağlı olduğunu savundu.

McCaul, "F-16'larımızı almak istiyorlar. Eğer onlara bu tür silah sistemleri satacaksak, NATO müttefikimiz gibi davranmalılar." dedi.

Amerikalı siyasetçi, "İsveç'in NATO'ya katılımını kabul etmemeleri halinde kendilerini tehlikeye atacak pek çok şeyin olduğunun farkındalar." diyerek Ankara'yı açıkça hedef almaya çalıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 104
  • Eyüp güler 7 ay önce Şikayet Et
    paramızı yıllardır çürüttüler f35 her yıl ücreti arttı şimdide bizi f16 la telebine İsveçi şantaj yapıyoruz sizi allah kahretsin bizim millî uçak kaan seri üretime girdiginde gelin f16 verelim dicek bunlar Amerika aslinda bizim görünen düşmanımız ama biz anlamak istemiyoruz nato diye birşey kaldimi sizce kendimizi kandirmayalim
    Cevapla
  • Ali Eroğuz 7 ay önce Şikayet Et
    Önce ABD Türkiye'nin dostu mu,duşmani mı ona karar versin. Türkiye NATO nün en güçlü ve tecrübeli ordusudur. Yokluğunda NATO'nun durumu ne olur? ABD ve diğer üyeler duşünsün. Çok nankörsun ABD.
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 7 ay önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Haydar 7 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin ulan artık senin hükmün geçmiyor,o eskiden 'di toplama takımları
    Cevapla
  • Misafir1 7 ay önce Şikayet Et
    Parayi geri versinler. 40 sene oncesinin aero dinamik dizaynini kullanan radarda gorunen f16 ya ihtiyacimiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik