Almanya'dan Türkiye açıklaması! Putin'i suçladılar!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden yaptığı tahıl sevkiyatını düzenleyen Karadeniz Tahıl Girişimini yeniden rayına oturtma çabalarının önemli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 04.09.2023 18:48 GÜNCELLEME 05.09.2023 10:27
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Baerbock ile Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu, Berlin’de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

'RUSYA TAHIL AKTARMA NOKTALARINI BOMBALIYOR'

Romanya’nın yüz binlerce Ukraynalı mülteciyi barındırdığını, “Savaş Uçağı Koalisyonu” kapsamında da Ukraynalı F16 savaş uçağı pilotlarına eğitim vererek Ukrayna’ya Rus saldırganlığına karşı yardım ettiğini belirten Baerbock, Rusya’nın Karadeniz'deki savaş gemilerinin silahlarını tahıl nakliyecilerine doğrulttuğunu ve tahıl aktarma noktalarını bombaladığını ifade etti.

Baerbock, Tuna Nehri üzerindeki limanların milyonlarca ton tahıl için son derece önemli merkezler haline geldiğini, Rusya’nın bunları IHA’larla ve bombalarla yeryüzünden silmek istediğini kaydetti.

'TÜRKİYE'NİN ANLAŞMAYI RAYINA OTURTMA ÇABALARI ÖNEMLİDİR'

Türkiye'nin çabalarıyla Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda hayata geçirilen Karadeniz Tahıl Anlaşması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tutumunu eleştiren Baerbock, “Türkiye'nin anlaşmayı yeniden rayına oturtma çabaları önemlidir. Sadece Putin yüzünden yük gemileri tekrar serbest geçiş yapamıyor.” ifadesini kullandı.

Baerbock, Rusya'nın acımasız savaşının dünyadaki yoksullar için de sonuçları olduğunu, Rusya’nın küresel açlığı daha da artırdığını ifade etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • DEMİR 7 ay önce Şikayet Et
    İki Yüzlü Avrupa .
    Cevapla
  • Emel 7 ay önce Şikayet Et
    Bu cümleleri kendisine kim kurduruyor . Hmm düşünmek lazım
    Cevapla
  • Das 7 ay önce Şikayet Et
    Rusya nin tahil limanlarina gemilerine korudoruna saldirisi kabul edilemez rusya tahil anlasmasina geri dönmeli türkiye baris tahil anlasmasi arabulucugundan geri cekilmeli saldirgan rusya avrupa abd sonra türkiyeyi suclu bulacak
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Biz de zaten bisikletle gelmiştik.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • Yeşil kültür 7 ay önce Şikayet Et
    Tam adı Annalena Charlotte Alma Baerbock, hayatımda bu kadar prezentabl siyasetçi görmedim. çok hoş kadın. birdahaki seçim Bundeslanzlerin olabilir, ayrıca gençliğinde sıkı trambolinciymiş, youtube'da parendelerini izleyebilirsiniz. o yüzden oldukça enerjik bir kişilik sergiliyor. Kendisini dinlerken adeta mayışıyorum çok etkili çok uluslararası hukuku en iyi bilen siyasetçidir. Bravo.
    Cevapla
  • Vatan Sever 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupa yani batı bize ab üyeliği, göçmen anlaşması, vize , vb. konularda verdiği sözü tutmadığı gibi tahıl anlaşmasında da Rusya ya verdiği sözü tutmadı. Anlaşmanın bitme sebebi budur.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Mülteci anlaşması meselesinde suç tamamen bizimkiler de. Ne diye gidip adamlara kapı bekçiliği yapıyolar ? Davutoğlu’nun yaptığı yanlışı sürdürüyorlar hala. Geri Kabul Anlaşma’sı imzalanmadan önce Avrupa tedbir almadığı için milyonlar Avrupa’ya akıyordu. Şimdi de akmak istiyorlar ama bizimkiler Yunan sınırından yakalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!