Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan Türkiye açıklaması! Hedefi duyurdu

Hindistan'daki G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva, sosyal medya hesabından Türkiye ile ilişkilerin canlandırılması mesajı verdi.

GİRİŞ 09.09.2023 22:12 GÜNCELLEME 10.09.2023 09:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'nde hareketlilik sürüyor. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik ilişkilerin canlandırılması mesajı yayımladı.

'BREZİLYA-TÜRKİYE ORTAKLIĞININ YENİDEN CANLANDIRILMASI KONUSUNU ELE ALDIK'

Erdoğan ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını X sosyal medya hesabından paylaşan Lula da Silva, "Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım ikili görüşmede, terk edilen Brezilya-Türkiye ortaklığının yeniden canlandırılması konusunu ele aldık. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin artması, savunma alanında işbirliği ve dünyadaki barış umutlarını da konuştuk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Tek Dünya" temasıyla gerçekleştirilen oturumun ardından Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüşmüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Brezilya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınırken, G20 üyesi iki büyük ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulmuştu.

TİCARET HACMİNDE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, gelecek yıl G20 Dönem Başkanlığını devralacak Brezilya'ya şimdiden başarılar dileyerek, iki ülke arasında geçen sene gerçekleşen 5,6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin müşterek gayretle 10 milyar dolara çıkartılabileceğini kaydetmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    kani bozuk olmak beavaaa
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Senin başı benden kel bi hikaye var 20 yıldır bolsanaro Zulümünden Brezilya anca kurtuldu darısı bir çok ülkenin başına
    Cevapla
  • Saygılı 7 ay önce Şikayet Et
    Tek dünya ne demek? Bunu bir yetkili açıklamalı.
    Cevapla
  • karabahtim 7 ay önce Şikayet Et
    Zaten onca çaba, çift kutuplu dünyadan, tek Dünya düzenine geçmek için. Ya küresel çete haçli düzenini kurup dünyayi tek başina inleterek yönetecekler. Yada biz müslüman Türkler, Osmanlinin yarim biraktiği misyonu devralip dahada genişleterek , Hilâli yeryüzüne hakim kilarak daha adil bir tek dünya düzenini kuracağiz.
    Cevapla
  • Cihan 7 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşı ile 35 paket tuvalet kağıdı alınan canım ülkemde milyonlarca ne olduğu belirsiz sığınmacı besliyoruz cebindeki paraya bakarlar . Sığınmacılar Avrupa'ya gitmesin Rus buğdayı satılsın derdindeyiz cahillerde bizim dünya politikasına yön verdiğimizi falan zannediyor.
    Cevapla
  • tuhaf 7 ay önce Şikayet Et
    nerede bir solcu komunist var en yakın dostu biziz
    Cevapla
  • Byrm 7 ay önce Şikayet Et
    Tuhaf.... ticarette.dinlisi imansızı.koministi.meşru olduğu sürece hicbir.beis yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi