Aliyev'in KKTC açıklaması Güney Kıbrıs'ı panikletti

Aliyev'in "Etkinliğimizde KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır." sözleri Rum Kesimi'ni panikletirken, KKTC cephesinde memnuniyetle karşılandı. Rum Yönetimi, Azerbaycan'ı AB'ye şikayet etti.

GİRİŞ 10.09.2023 10:44 GÜNCELLEME 15.09.2023 15:28
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) önceki gün Bakü'de düzenlenen doğal afetler yönetimi toplatısında, "Etkinliğimizde KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır." sözleri Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, "Azerbaycan KKTC'yi tanıyabilir." paniğine yol açtı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Azerbaycan'da büyükelçilikleri bulunmaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üzerinden sert tepki gösterdiklerini belirtti.

Rum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Theodoso Gotsis ise, "Azerbaycan, BM Güvenlik Konseyi'nin KKTC'nin tanınmaması yönündeki kararlarına saygısızlık yapıyor. Hem AB hem Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde farklı düzeylerde tepkimizi gösteriyoruz." dedi.

Aliyev: 'KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır'Aliyev: KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır

KKTC'den Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Erdoğan ve Aliyev bizi çok gururlandırdıKKTC'den Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Erdoğan ve Aliyev bizi çok gururlandırdı

TATAR TEŞEKKÜR ETTİ

Aliyev'in sözleri KKTC'de ise memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Bir millet, üç devlet olgusuyla Doğu Akdeniz'deki bir Türk devleti olan KKTC, varlığını bu anlayışla sürdürürken, Azerbaycan ile aramızdaki gönül birliğinin, değerlerin ve aynı milletin kopmaz bir parçası olarak münasebetimizin, giderek artması, en büyük temennimdir. Aliyev'e yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür eder, kardeşlik ve işbirliğimizin sonsuza kadar sürmesini temenni ederim." dedi.

Halihazırda dünya üzerinde Türkiye'den başka KKTC'yi tanıyan ülke yok. KKTC'nin geçen yıl Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci olarak kabul edilmesi, tanınma konusunda beklentileri arttırmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 50
  • Kızıl armut 7 ay önce Şikayet Et
    Aliyev bırak boş işleri Türkiye’deki emekliye zam ver aynı milletin ya
    Cevapla
  • KKTC 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyada K.K.T.C. yi ülke olarak sadece Türkiye tanıyor. bu çok yanlış mehmetçik 1974 de girdi kıbrısa 49 sene olmuş. dünya KKTC yi ülke olarak tanımalı. ama ilk önce Azerbaycan tanımalı.
    Cevapla
  • Emin Çiftçi 7 ay önce Şikayet Et
    Ab kim ki .
    Cevapla
  • Necmi 7 ay önce Şikayet Et
    hesap içinde hesap var sabrın sonu selamettir.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs ı tanımıyor biz de kardeş ülke diye yırtınıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit