Depremden bir dakika sonra doğdu!

Fas'taki depremden birkaç dakika sonra doğan bebek yaşama yol kenarındaki çadırda başladı.

GİRİŞ 11.09.2023 09:23 GÜNCELLEME 11.09.2023 10:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hatice'nin bebeğinin henüz bir adı yok ama ilk evi yol kenarındaki bir çadır.

Cuma gecesi Fas'ı vuran yıkıcı depremden sadece dakikalar önce dünyaya geldi.

Anne ve kız bebeği depremden yara almadan kurtulsa da, Marakeş'te yattıkları hastaneden tahliye edildiler. Hızlı bir kontroldün ardından, doğumdan sadece üç saat sonra gitmeleri istendi.

Hatice "Artçı sarsıntı korkusundan, bizden gitmemiz gerektiğini söylediler" diyor.

Hatice ve eşi, Cumartesi sabahı erken saatlerde, Marakeş'e 65 kilometre uzaklıkta, Atlas Dağları'nda bulunan Taddart'taki evlerine bir taksiyle gitmek istediler.

Ancak çıktıklarında, yolların toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu gördüler. Bu nedenle, Asni köyüne dek gidebildiler.

Aile, o zamandan bu yana yolun kenarındaki bir çadırda kalıyor.

Hatice, bir parça brandanın altında güneşten korunmaya çalışırken, bebeğini kucağında tutuyor ve "Yetkililerden herhangi bi yardım almadım" diyor.

"Başımızın üzerinde bir şeyler olsun diye bu köydekilerden battaniye istedik."

Derme çatma bir çadır yapmayı başarabilmişler. Hatice, bebeğinin üzerindekilerden başka giysisi olmadığını söylüyor ve "Sadece Allahımız var." diye de ekliyor.

Memleketlerinden arkadaşları, aileye evlerinin ağır hasar aldığını söylemiş ve ne zaman kalmaya müsait bir yer bulabileceklerine dair hiçbir fikirleri yok.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • garip 7 ay önce Şikayet Et
    bizim onlara dua etmemiz farz çok dünyaya daldık ibret alıp kendimize gelsek keşke ama nafile ne yapalım deyip berteraf ediyoruz Allah'ım sen onların yardımcısı ol melekleri yrdimci gönder sıkıntıları bitsin
    Cevapla
  • sait dbakır 7 ay önce Şikayet Et
    allah yar ve yardmcınız olsun
    Cevapla
  • E.B 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...