Libya'daki sel felaketinde ürküten bilanço: Ölü sayısı 11 bin 300'e yükseldi

Libya Kızılay'ı tarafından yapılan açıklamada, Libya'da sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının eski rakama göre iki kat artarak 11 bin 300'e yükseldiği bildirildi.

GİRİŞ 14.09.2023 22:22 GÜNCELLEME 15.09.2023 10:46
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: Libya Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Libya’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 6 binden 11 bin 300'e yükseldiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek miktar olduğu ifade edilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • konuk 7 ay önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun Allah rahmet eylesin, acilen yaraların sarılması gerekiyor.
    Cevapla
  • Aligato 7 ay önce Şikayet Et
    Daha bu gün camide içki içerken paylaşım yapmış Bı rkendini bilmez ahlaksız
    Cevapla
  • palulu 7 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik değil
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik, askeri, tabii v.s. bütün felaketlerin ekserisi müslüman ülkelerde yaşanıyor Elbette bunların manevi bir sebebide var, mutlaka var Ama müslümanlar islamdan kaçıyorlar Müslümanlar kendi ülkelerinden hristiyan ülkelere kaçıyorlar
    Cevapla
  • Misafir5 7 ay önce Şikayet Et
    Allahım sen müslüman alemine yardım eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk