ABD'den Türk şirketlere yaptırım kararı

ABD, Ukrayna-Rusya savaşıyla bağlantılı yaklaşık 150 kişi ya da şirketle ilgili yaptırım kararı aldı. Listede beş Türk şirketi ve bir Türk vatandaşı bulunuyor.

ABD'den Türk şirketlere yaptırım kararı
ABD'den Türk şirketlere yaptırım kararı
GİRİŞ 15.09.2023 09:17 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD, Ukrayna savaşında Rusya'yı desteklemekle suçladığı beş Türk şirketi ve bir Türk vatandaşına karşı yaptırım kararı aldı. Listede Margiana İnşaat Dış Ticaret, Demirci Bilişim Ticaret Sanayi, Denkar Gemi İnşaat, CTL Limited ile tersane acentesi ID Ship Agency ve sahibi İlker Doğruyol bulunuyor.

Türk nakliye ve ticaret şirketleri, Rusya'nın savunma bakanlığına bağlı gemileri onarma ve "çift kullanımlı malların" transferine yardımcı olmakla suçlanıyor.

"ENDİŞELERİMİZİ TÜRKİYE İLE PAYLAŞMIŞTIK"

Üst düzey bir ABD'li yetkili, "Geçtiğimiz 18 ay boyunca endişelerimizi Türk hükümeti ve özel sektörle paylaştık." dedi.

ABD Hazine Bakanlığı açıklamasında, Türkiye merkezli şirketlerin Rusya'nın "savaşını devam ettirmek için çok ihtiyaç duyduğu çift kullanımlı malları" ithal etmek için güvendiği işletmeler arasında olduğunu kaydetti. Şirketlerden Rusya'ya, sensör ve ölçüm aletleri gönderildiği belirtildi.

ABD: 'Türkiye bizim için değerli bir müttefik'ABD'den Türk şirketlerine yaptırımla alakalı İsveç mesajı

"YAPTIRIMLAR İSVEÇ KARARINI ETKİLEMEZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Türk şirketlere yönelik yaptırımların İsveç'in NATO üyelik sürecine etki edeceğinden endişe etmiyor musunuz?" sorusunu yanıtladı. Miller, "Hayır, hiç etki edeceğini düşünmüyoruz." cevabını verdi.

Miller, Türk şirketlere yönelik yaptırımın İsveç'in NATO üyeliğiyle bağlantılı olmadığını belirterek, "Biz onlarla (Türkiye) iletişim halindeyiz ve İsveç'in NATO üyeliğinin çok önemli olduğunu belirtiyoruz ve bir an önce olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği güvencelere inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İran'a yaptirim uyguluyorsunuz.İran'in petrolunu Yunanistan kendi gemileri ile Avrupa ulkelerine tasimasini yapiyor.ABD'nin kendisi Suriye'nin petrolunu gunde kac yuz ya da kac bin tankerle İrak rafinerisine calmak suretiyle kaciriyor,tasiyor.Kendisi tavsana kac!Taziya tut diyor..Nedense kendisine yaptirim uygulamiyor.Biz ise; hala dunya besten buyuktur diyoruz.Kim duyuyorsa?
    Cevapla
  • DURSUN 7 ay önce Şikayet Et
    Misillemeye ihtiyaç var bence ABD şunu iyi bilmeli bize yapılan her şeyin karşılığını misliyle alacağını
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına İsveç'in nato üyeliğini onaylamayin
    Cevapla
  • yandım ali 7 ay önce Şikayet Et
    biz açız aç abd dolarlarına muhtacız biz misilleme yapamayız bizde sen savaşı uzatıyorsun yada pkk ya destek veriyorsun silahlandırıyorsun boinge tusaş parça üretmeycek f35 e gövde üretmeyecek diyemeyiz ancak onların vermediği parçaları kendimiz ürettik diye övünürüz bunu zaten yapmamız gerekmiyormu...
    Cevapla
  • Ali Bey 7 ay önce Şikayet Et
    biz size hiç güvenmiyoruz İsveç değil ABD ye hiç inanmıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi