İki tahıl gemisi yola çıkıyor

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, iki kargo gemisinin Ukrayna’nın Karadeniz limanlarına doğru yola çıktığını ve gemilere Afrika-Asya pazarlarına götürülmek üzere tahıl yükleneceğini açıkladı.

İki tahıl gemisi yola çıkıyor
İki tahıl gemisi yola çıkıyor
GİRİŞ 16.09.2023 20:59 GÜNCELLEME 16.09.2023 20:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna, geçtiğimiz ay tahıl anlaşmasından vazgeçerek, Ukrayna limanlarını fiili ablukaya alan Rusya’nın baskısını aşmak için Karadeniz’de "insani koridor" oluşturacağını duyurmuştu.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov dün yaptığı açıklamada, iki kargo gemisinin Ukrayna’nın Karadeniz limanlarına doğru yola çıktığını duyurdu. Gemilere Afrika ve Asya pazarlarına götürülmek üzere tahıl yükleneceğini ifade eden Kubrakov, kargo gemilerinin oluşturulan geçici insani koridoru kullanan ilk gemiler olduğunu aktardı.

Ukrayna Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, gemilerden biriyle Mısır ve İsrail'e buğday gönderileceği açıklandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hakli mi !
    Cevapla
  • ILGAZ 7 ay önce Şikayet Et
    Amerikan oyunları alcakların derdi tahıl değil savaşı yaymak
    Cevapla
  • vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    o gemiler o limandan çıkamaz demedi demeyin aklısıra çakallık yapıyor soytarı...
    Cevapla
  • Yörükoğlu Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Neden İsrail, Çünkü Ukrayna D. Başkanı yahudi . Afrika'da onlarca fakir milletler var, Onlarıda sadece Türkiye dile getiriyor, Haa birde Putin sağ olsun bu konuda Türkiye ile birlikte hareket ediyor.
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    Rusya ikisinde avlamasi gereiker ve hakli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!