ABD'nin kaybolan 'hayalet' savaş uçağı bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir süredir kayıp olan F-35 savaş uçağının enkazına ulaşıldı. Uçağın bir süre otomatik pilotta uçarak düştüğü belirlendi.

GİRİŞ 19.09.2023 08:02 GÜNCELLEME 19.09.2023 09:13
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir süredir aranan F-35 savaş uçağı bulundu. Açıklamayı Amerikan ordusu yaptı.

Uçak Güney Karolayna eyaletinde eğitim uçuşundaydı. Ancak uçuş sırasında arızalandı ve düştü. Pilot acil fırlatma özelliği sayesinde kurtuldu. Ancak bu sefer otomatik pilotta kaldığı belirtilen uçağı arama çalışması başladı. Halktan da yardım istendi.

Yetkililer, bir süre pilotsuz uçan F-35'i aradı. Uçağın enkazına Güney Karolayna eyaletinde Charleston Hava Üssü'nün kuzeydoğusunda ulaşıldı.

Uçağın bulunduğu noktanın hava üssüne 2 saatlik mesafede olduğu belirtildi. Kayıp uçakla aynı eğitim uçuşuna katılan diğer F-35'in de sağlam şekilde üsse döndüğü aktarıldı.

Uçağın, düşman radarlarına takılmayacak şekilde tasarlanması da bulunmasını güçleştirdi.

F-35'in bulunması için halktan yardım istenmesi, hem sosyal medyada alay konusu oldu hem de cumhuriyetçi kongre üyeleri tarafından eleştiriye sebep oldu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    inanmayın sükse yapıyorlar, zaten düşmüştür nasıl lehimize ceviririz bari bulamadık olsun radarlara görünmüyor olsun çok aradık hatta halkda bizle beraber aradı zor bulduk havada olması gerekirken düşmesini bir kenara bırakın, bulunamıyor teknoloji harikası hemde bütün halkda aradı yani birileri malum bir olumsuzluk yaşamışsa çok güçlü olduğu için yaşamış oluyor halkda şahit
    Cevapla
  • Mazotcu 7 ay önce Şikayet Et
    Pilot kendini atıyor arızalı diye.o zaman uçağın düşmesi lazım.otomstik pilotla gittiğine göre uçak sağlam.yakiti bitince düştü demek.
    Cevapla
  • Cenk1453 7 ay önce Şikayet Et
    F 35 Uçan hurda dan ibarettir.....TÜRK TFX uçtuğun da abd ezilecek.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    madem otomotik pilotla uçabilecek kadar sağlamdı pilot niye atladı
    Cevapla
  • DERSAADET 7 ay önce Şikayet Et
    bırak düşman radarını kendi radarın bulamıyor. enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı