Karabağ'daki ana hedefler vuruldu! Ermeni ayrılıkçılar "ateşkes" istiyor

Ermenistan'a karşı antiterör operasyonu kararlılıkla sürerken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, "Karabağ'daki operasyonun hedefleri neredeyse tamamlandı" dedi. Ermeni ayrılıkçılar da "ateşkes" talebinde bulundu.

GİRİŞ 19.09.2023 19:06 GÜNCELLEME 19.09.2023 19:08
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ise, operasyona ilişkin bilgi vererek, "Karabağ'daki operasyonun hedefleri neredeyse tamamlandı" sözlerini kaydetti.

"OPERASYON ANA AMAÇLARINA NEREDEYSE ULAŞTI"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, "Karabağ'daki operasyon ana amaçlarına neredeyse ulaştı. Karabağ’daki Ermeni asıllı sivillerin hakları ve güvenlikleri, Azerbaycan Anayasası ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

"LAĞVEDİLİN VE SİLAHSIZLANIN AKİ TAKDİRDE..."

"Esas amacımız bu kanunsuz rejimin askeri alt yapısının etkisiz hale getirilmesi." ifadelerini kullanan Hacıyev, konuşmasının devamında, "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yasa dışı bölücü kukla rejim kendini feshetmeli, Ermeni silahlı güçleri silahsızlandırılmalıdır. Yasa dışı Ermeni̇ askeri̇ oluşumlar beyaz bayrak çekmeli̇, tüm si̇lahlar tesli̇m edi̇lmeli̇ ve yasadışı reji̇m tasfi̇ye edi̇lmeli̇di̇r. Azerbaycan meşru askeri hedeflere hassas güdümlü mühimmat uyguluyor ve sivillere ikincil zarar verilmesini kesinlikle önlüyor. Karabağ'daki Ermeni asıllı sivillerin hakları ve güvenlikleri, Azerbaycan Anayasası ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde sağlanacaktır. Lağvedilin ve silahsızlanın. Aksi takdirde terör karşıtı önlemler sonuna kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Hacıyev, "Türkiye her zaman olduğu gibi yine yanımızda." dedi.

ERMENİ AYRILIKÇILAR ATEŞKES ÖNERDİLER

Öte yandan Azerbaycan kuvvetlerinin operasyonu devam ederken, bölgedeki Ermeni ayrılıkçılardan "ateşkes" önerisi yapıldı. Diğer taraftan Azerbaycan'ı Karabağ'da etnik temizlik yapmaya kalkışmakla suçlayan Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların sözcüsü, Azerbaycan güçlerine direndiklerini belirterek, "Azerbaycan güçleri Karabağ bölgesinin içlerine doğru ilerlemeye çalışıyor. Karabağ'da 2 sivil öldü, 27 kişi yaralandı.” iddiasında bulundu.

TERÖR OPERASYONU

Öğlen saatlerinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı güçlerin, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunmasının gerilimin artmasına neden olduğu vurgulandı.

ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI SON İKİ AYDA ARTTI

Ermenistan ordusunun ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yasa dışı Ermeni güçlerin, Azerbaycan'a karşı provokasyonlarında son aylarda artış gözlemleniyor.

Ermenistan ordusunun ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yasa dışı Ermeni güçlerin, Azerbaycan'a karşı provokasyonlarında son aylarda artış gözlemleniyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • cahit 7 ay önce Şikayet Et
    Ateşkes devletlerle yapılır terör örgütleriyle yapılmaz sonuna kadar tamamen temizlensin hiç bir Ermeni silahlı gurubu kalmayana kadar
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    beter olsunlar derslerini iyi vermek lazım
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Karabağda bir tane ermeni koymayın gönderin ülkelerine. Her an hainlik yapabilirler arkadan vurabilirler. Türk askerileri cephedeyken Türk köylerindeki çocuk, kadın, yaşlı demeden katlettikleri gibi fırsatını bulunca yine aynısını yaparlar.
    Cevapla
  • yılmaz 7 ay önce Şikayet Et
    bunların ateş kesine güvenilmez devam ke
    Cevapla
  • ateşe devam 7 ay önce Şikayet Et
    ateşkes falan yok,tek bir ermeni kalayacak şekilde ateşe devam. madem ateşkes isteyeceksiniz niye saldırıyorsunuz ermeni tohumları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz