ABD'nin, İsrail vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanıyacağı iddia edildi

ABD yönetiminin, İsrail vatandaşlarına ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanımaya hazırlandığı iddia edildi. İsmini vermek istemeyen ABD'li yetkililer, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın resmi duyuruyu 28 Eylül'de yapacağını söyledi.

ABD'nin, İsrail vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanıyacağı iddia edildi
ABD'nin, İsrail vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanıyacağı iddia edildi
GİRİŞ 24.09.2023 18:25 GÜNCELLEME 24.09.2023 18:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsmini vermek istemeyen 5 ABD'li yetkili, The Associated Press'e, İsrail vatandaşlarına yönelik vize uygulamasındaki değişikliğe ilişkin demeç verdi.

Yetkililer, İsrail'in ABD İç Güvenlik Bakanlığınca yürütülen 40 ülkenin vatandaşlarının üç ay süreyle vizesiz olarak ülkeye seyahat etmelerine imkan tanıyan Vize Muafiyet Programına dahil olması için son tarihin 30 Eylül olduğunu söyledi.

Bu tarihin, ABD'de federal bütçe yılının son gününe denk geldiğini ve vize muafiyetinin gelecek yıl geçerli olması için başvurunun bu tarihten önce yapılması gerektiğini ifade eden yetkililer, bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, İsrail vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı tanıyacağını ileri sürdü.

Yetkililer, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın resmi duyuruyu 28 Eylül'de yapacağını dile getirdi.

İsrail'in resmi olarak Vize Muafiyet Programına dahil olması durumunda İsrail vatandaşlarının sadece Seyahat İzni Elektronik Sistemine kayıt yaparak, ABD'yi 90 güne kadar vizesiz olarak iş veya tatil amaçlı ziyaret edebileceği belirtiliyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Israil vatandasi filistinliler kesin ulkeyi terk ederler israil filistinlilerin gitmesini istiyor topraklari dahada ihlak etme plani
    Cevapla
  • Kardeş Ülke 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimiz Türkiye'de yıllardan beri bu imtiyaza sahip zaten...
    Cevapla
  • xxlxx 7 ay önce Şikayet Et
    Kölesinden sahibine ne imtiyazıymış!
    Cevapla
  • Rchjn 7 ay önce Şikayet Et
    Normal.abd yi yöneten yahudi lobisi.senatorlerin çoğu yahudi.en zenginleti yahudi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!