Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic itiraf etti: İsterseniz hepimizi öldürün

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova'da yaşanan silahlı çatışmada bir Kosova polisinin ölümüyle sonuçlanan olayın Kosovalı Sırplar tarafından yapıldığını doğrulayarak, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 24.09.2023 23:32 GÜNCELLEME 25.09.2023 09:32
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Vucic, Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Kuzey Mitrovica'da yolu kapatan silahlı Sırpların polise ateş açması ve bir polis memurunun hayatını kaybetmesi üzerine başkent Belgrad'da basına açıklamalarda bulundu.

"BU GECE BİR GRUP KOSOVALI SIRP..."

Sırp halkı için çok zor bir gün olduğunu belirten Vucic, "Bu gece bir grup Kosovalı Sırp, Banjska'da iki kamyonla barikat kurdu, ardından Kosova polisi geldi ve barikatları kaldırmak istedi. Bir çatışma yaşandı ve çatışmada bir polis vuruldu, bir kişi de yaralandı. Olayın ardından çatışma devam etti." dedi.

"KANLI ÇATIŞMA YAŞANDI"

Vucic, uluslararası kurumları birçok kez uyardığı durumun gerçekleştiğini ve Kosovalı Sırpların, Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin "terörüne" artık tahammül edemediğini savunarak, şunları söyledi:

"Bir polisin ölümüyle sonuçlanan olayı hiçbir şekilde haklı çıkarmak istemem, yaşananları kınıyorum ancak 3 Kosovalı Sırp da öldürüldü. Kosovalı Sırplar, çember içine alındı ve kanlı çatışma yaşandı. 2'si ağır yaralı. Bir kişinin daha öldürülmüş olabileceği şüphesi var. Kosova polisinin yaralı bir Kosovalı Sırp'a yardım etmediği ve onu 'gülerek' ölüme terk ettiğine dair de kanıtlarımız var."

"KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI ASLA TANIMAYACAĞIZ"

Yaşananların tek sorumlusunun Kurti olduğunu iddia eden Vucic, "Tek istediği savaş ve çatışma. Sırbistan'ı NATO ile çatışmaya sürüklemek istiyor. Uluslararası kurumlardan bir an evvel Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasını talep ediyorum. Bu şekilde Sırplar kendilerini sürgün edilmiş hissetmeyecek, böyle çatışmaların da önüne geçilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Vucic, "Halkımıza barış ve sakin kalmaları çağrısında bulunuyorum, daha fazla kan dökülmesini önlemek için elimizden geleni yapalım." ifadesini kullandı.

Gelecek günlerde yeni kararların alınacağını belirten Vucic, "Sırbistan, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacak isterseniz hepimizi öldürün. Konuşmaya her zaman hazırız ancak Kosova'nın bağımsızlığı asla." dedi.

"HER ŞEY HAZIRLANMIŞTI"

Vucic, saldırganların üzerindeki üniformaların Sırbistan polisi ve ordusuna ait olmadığına işaret ederek, "Her şey hazırlanmış bir planın parçası. Yaklaşık bir buçuk saatte 460 özel birlik askeri toplandı. Hem de pazar günü. Her şey hazırlanmıştı." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    keşke dünyanın başbelası bütün ingilizler, sırplar, ermeniler ve yahudiler yok olsa. hiç de umurumuzda olmaz.
    Cevapla
  • Selimcan 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlar yanlış şeyler. Sayısız insan katletti Sırplar. Sessiz kalınması büyük vebal ve cinayet. Sırplar imha edilmeli. Kana kan dişe diş.
    Cevapla
  • ÏBO WÏENNNNNN 7 ay önce Şikayet Et
    Dogru tespit bosnaklar günümüzde hala ayni yeri geliyor sirpbosnaki oluyor yeri geliyor elhamdülillah biz sizdeniz diyenlerin sayisi okadar cok ki :)
    Cevapla
  • Sancar 7 ay önce Şikayet Et
    Sağcıda gelse solcuda gelse adamlarda duruş aynı, Sırplar balkanlardaki müslüman halklar için hala en büyük tehlikedir..
    Cevapla
  • karabahtim 7 ay önce Şikayet Et
    Sirplari hiç sevmem, her zaman arkasinda Rus desteği ile havliyan bir köpek. Ama bu sefer iş biraz başka. ABD'nin kucağina oturmuş bir Kosova var ve yaptiği icraatler ve kararlar Türkiyeyede ters düşmekte çoğu zaman. Müslüman olmayan Arnavut, müslüman olan Kosovadan daha Türkiyeye bağli. Vucice fazla kizmayin, Reis ne derse sözünden çikmaz.
    Cevapla
  • Şevket 7 ay önce Şikayet Et
    Arnavutluk Müslümandır kardeş yanlışın var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...