Macron'dan Karabağ zaferine ilişkin skandal açıklama: Türkiye'yi suçladı

Macron, Rusya'nın artık Bakü'nün "suç ortağı" olduğunu, Azerbaycan'ın müttefiki Türkiye'nin ise "her zaman Azerbaycan'ın eylemlerinin destekçisi olduğunu" söyledi.

GİRİŞ 25.09.2023 15:07 GÜNCELLEME 25.09.2023 15:24
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazar günü yaptığı açıklamada, Bakü'yü Ermenistan sınırlarını "tehdit etmekle" suçlayarak, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan topraklarının tam kontrolünü ele geçirme saldırısının ardından Fransa'nın Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü yakından izlediğini söyledi:

“Fransa şu anda Ermenistan'ın toprak bütünlüğü konusunda çok dikkatli. Çünkü tehlikede olan şey bu” 

RUSYA VE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Rusya'nın artık Bakü'nün "suç ortağı" olduğunu, Azerbaycan'ın müttefiki Türkiye'nin ise "her zaman Azerbaycan'ın eylemlerinin destekçisi olduğunu" ekledi.

Ermenistan, mevcut çatışmada Erivan'a somut bir destek göstermeyen geleneksel müttefiki Rusya'dan açıkça uzaklaştı.

Macron, Azerbaycan yetkililerinin artık "engelsiz" olduğunu ve "Ermenistan sınırını tehdit ettiğini" söyledi.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan 19 Eylül'de Dağlık Karabağ'da "terörle mücadele" operasyonu başlattığını duyurmuş, bölgedeki Ermeni güçlere teslim olmaları ve "yasa dışı rejime" son vermeleri çağrısı yapmıştı. Dağlık Karabağ’daki Ermeniler Azerbaycan’ın askeri operasyon başlatmasından 24 saat sonra ateşkesi kabul etmişti.

ERDOĞAN DESTEK AÇIKLAMASINDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın askeri operasyon başlatmasını "desteklediğini" söyledi. Sosyal paylaşım ağı X'te yayınlanan mesajında Erdoğan, 'Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak için aldığı tedbirleri destekliyorum' ifadelerini kullandı.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 279
  • hakan 7 ay önce Şikayet Et
    dunyanin en çok aglayan taninmis isimlerinden biri makaroni ( lider demek istemiyorum ) zaten liderlikle yakindan uzaktan alakasi ve ilgisi yok. kukla makron çok agladin yeter
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    müslüman devletlerini karıştırıp binletce kişinin ölümüne sebep olurken nasıl kıh kıh seviniyordunuz. şimdi ne olduda tutuştun makron
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 7 ay önce Şikayet Et
    Dünya Macron'un at koşturduğu yer değil artık. Her bölgeyi kendi istediği gibi dizay edemez.
    Cevapla
  • Anadolu 7 ay önce Şikayet Et
    Ne işin var senin afrika Ülkelerinde palyaco napolyon bozuntusu?Yüz yıllardır soydu gun, kanlarıni emdiğın Afrikali ların hesabını unuttun..! Ermeni derdi sanamı düştü?
    Cevapla
  • Час 7 ay önce Şikayet Et
    Lam Makaron sanane ermenistanmidir nedir ..sendemi ermenisin...bir seneler bizim istanbulda da hepimiz ermeniyiz diye bagiranlar vardi.... yine bagirsaniza....hepimiz ermeniyiz diye....ne oldu ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı