Joe Biden'dan Paşinyan'a mektup: Ölen Ermenilerin yasını tutuyoruz

Ermenistan'a ABD sahip çıktı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a mektup gönderen ABD Başkanı Joe Biden, dayanışma mesajı verirken hayatını kaybeden Ermeniler için de yas tuttuklarını söyledi.

GİRİŞ 26.09.2023 04:23 GÜNCELLEME 26.09.2023 09:43
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından geçtiğimiz hafta Karabağ’da Ermeni ayrılıkçı gruplara karşı başlatılan anti-terör operasyonu, 24 saatte başarıyla tamamlandı.

Operasyon kapsamında onlarca mevziyi kaybeden Ermeni ayrılıkçılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yaptığı “Beyaz bayrak çekin” çağrısına uyarak silahlarını bıraktı ve teslim oldu.

Rusya'dan Ermenistan'a sert cevap!Rusya'dan Ermenistan'a sert cevap!

ERMENİSTAN'A ABD'DEN DESTEK GELDİ

Karabağ'da bir kez daha tokadı yiyen ve Rusya'dan beklediği desteği göremeyen Ermenistan'a ise geçtiğimiz günlerde birlikte askeri tatbikat yaptığı ABD sahip çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden, Karabağ'dan çekilme kararı alan Ermenistan'a mektup yolladı.

Biden, kabinesinin kilit üyelerinden Samantha Power ile gönderdiği mektupta dayanışma mesajı verirken hayatını kaybeden Ermeniler için de yas tuttuklarını söyledi.

PAŞİNYAN'A DESTEK MEKTUBU

Mektupta Paşinyan'a hitap eden Biden, Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne ve barışa dikkat çekerek, "Amerika Birleşik Devletleri'nin ve yönetimimin Ermenistan'ın sizin egemenliğinizi, bağımsızlığınızı, toprak bütünlüğünü ve demokrasiyi koruyan onurlu ve kalıcı bir bölgesel barış arayışına olan güçlü desteğini bizzat size iletmesini istedim." ifadelerini kullandı.

Paşinyan'a darbe girişimi! Çok sayıda komutan gözaltına alındıPaşinyan'a darbe girişimi! Çok sayıda komutan gözaltına alındı

ERMENİLERİN YASINI TUTTU

Karabağ'da hayatını kaybeden Ermeniler için yas tuttuğunu belirten Biden, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsızlık Gününüzü kutlarken size ve Ermenistan halkına en iyi dileklerimi gönderiyorum. Bu yıl, bu gurur verici olayı anarken, aynı zamanda Dağlık Karabağ'da etnik Ermenilerin yakın zamanda hayatını kaybetmesinin de yasını tutuyoruz. Siz ülkenizde demokrasinizi güçlendirmek ve mahallenizde istikrar aramak için çalışırken, ABD'nin Ermenistan'ın yanında durmaya devam edeceğine sizi temin ederim."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • @İŞÇİ@ 7 ay önce Şikayet Et
    siz bu kafayla daha çok yas tutarsınız
    Cevapla
  • Miiisafir 7 ay önce Şikayet Et
    70 Milyon kılderinin öldürülmesi Yasını yüzlerce yıl bizde Yasını tutuyoruz..
    Cevapla
  • Ermenistan diyalog! 7 ay önce Şikayet Et
    T.C. Ermenistan ile ilişkileri düzeltip geliştirmesi düzeltmesi gerek T.C. müslüman dine mensup milyonlarca Ermeni Etnik kökenli vatandaş yaşamakta! Türkler ve Ermeniler arasında yüzyılarca çok iyidi ta Rus Çarı Il Nikolay iki halk arasında nifak ve kavga tohumu ektikten sonra bozuldu! Ayni şekilde Ermeni eğitim sistemi değişmesi gerek çocuklar küçük yaşda Türk düşmamlığı ile aşılanıyor!
    Cevapla
  • The Turan lı 7 ay önce Şikayet Et
    Sen kimi tutuyon, tilki postunu değiștirir, ama huyunu asla. Sosyal medya intrrnet olduğu mühletce ülkeler ve insanlardaki kin kıyamete kadar bitmeyecek, devamlı ateșe odun ataçaklar güçlü devletler. Saçma sapan yorum yazma. Ermenilerin yemini var Kürtler ile mal davası Türkler ilede kan davamız var diyorlar.
    Cevapla
  • Ayazagalı 7 ay önce Şikayet Et
    Hak hukuk hiç önemli değil deyılmi. Mübarek günde temennim ömür boyu yas tutarsızız.
    Cevapla
  • dedem 7 ay önce Şikayet Et
    Bizler Kızılderılılerın yasını cok yıllardır tutuyoruz ve size yas tuturacagımız günleri bekliyoruz eyy bıdon avanesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
35 yıl önce bunların hiçbirine para ödemiyorduk! İşte o liste...
İsrail hükümetinde kaos: Birbirlerine girdiler