Sarkisyan'dan tehdit: Karabağ defteri kapanmadı

Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan toprağı Karabağ üzerinden mesaj vererek tehdit etmeye çalıştı. Sarkisyan, "Benim için (Karabağ defteri) asla kapanmayacak. Şunu söylemeliyim ki, umutsuzluk günahtır" dedi.

GİRİŞ 29.09.2023 04:24 GÜNCELLEME 29.09.2023 09:26
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Karabağ'da alınan yenilgiyi kabullenemedi. Azerbaycan ordusunun antiterör operasyonu sayesinde bölgedeki yasa dışı silahlı Ermeni gruplara geri adım attırıldı.

Joe Biden'dan Paşinyan'a mektup: Ölen Ermenilerin yasını tutuyoruzJoe Biden'dan Paşinyan'a mektup: Ölen Ermenilerin yasını tutuyoruz

SARKİSYAN'IN AKLI KARABAĞ'DA

Bakü yönetimi, kendi toprağı olan Karabağ'da hakimiyet kurmaya başladı. Ermeniler ise kendi istekleriyle bölgeyi terk ediyor.

Ermenistan'ın üçüncü Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Karabağ defterinin kendisi için kapanmadığını iddia etti.

"DEFTER ASLA KAPANMAYACAK"

Gazetecilere konuşan Sarkisyan, tehditte bulunmaya çalıştığı açıklamasında şunları söyledi:

"Benim için (Karabağ defteri) asla kapanmayacak. Şunu söylemeliyim ki, umutsuzluk günahtır. Bu gerçeği insanlara da anlatmaya çalışmamızda fayda var."

ERMENİSTAN'A DÖNENLERİN SAYISI

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, perşembe günü öğle saatlerinden itibaren 68 bin 386 Ermeni, Karabağ'ı terk ederek Ermenistan sınırından geçiş yaptı.

Öte yandan Batı'ya yaklaşmak isteyen Erivan yönetiminin tavrı, Rusya'da hoş karşılanmıyor. Durum, karşılıklı yapılan açıklamalara yansıyor.

RUSYA: PUTİN ERMENİSTAN'A GİTMEYECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ermenistan'ı yakın gelecekte ziyaret etmeyeceğini söyledi.

Peskov, bu açıklamayı, Putin'in bu yönde bir planı olup olmadığına dair gazetecilerin soruları üzerine yaptı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 256
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Kapanmasın ağam!...bekleriz, zira Erivan'da bir Türk yurdu aslında, sizi Fransaya kadar kovmak lazım, Türk illeri ile aramıza giren bir sahte ülke istemiyoruz
    Cevapla
  • Mehmetçik 7 ay önce Şikayet Et
    Bşze bu adam lazım. Gelsin başa kalan yerleri de zengezuruda komple alalım kapansın. Hatta ülkedeki ermeniyiz diyenlerle beraber hepsini topyekün oradan avrupaya yad güney kıbrısa gönderip sonra haşlarız..
    Cevapla
  • Tarafsız Taraftar 7 ay önce Şikayet Et
    Dikkat ette senin ki kapanmasın.
    Cevapla
  • 1453 7 ay önce Şikayet Et
    Kurbağa kardişim sen ölünce kapanır o defter merak etme. :D
    Cevapla
  • meltim 7 ay önce Şikayet Et
    Karabağ da hiç bir ermeni kalmasın çıkarın temizleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sezai Temelli: Her gün Suriye'yi, Irak’ı bombalarsanız bu ülkenin ekonomisi batar
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki AK Parti'ye kumpas iddiasında yeni bilgiler