Katliam için alaştılar! Netanyahu-Biden görüşmesinde çarpıcı detay: Pazarlık yok!

ABD Başkanı Joe Biden'la görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye kara harekatı başlatmayı düşündüğü idda edildi. İki gün önce de çok sayıda İsrail tankının sınıra sevk edildiği görüşmüştü.

Katliam için alaştılar! Netanyahu-Biden görüşmesinde çarpıcı detay: Pazarlık yok!
Katliam için alaştılar! Netanyahu-Biden görüşmesinde çarpıcı detay: Pazarlık yok!
GİRİŞ 10.10.2023 07:02 GÜNCELLEME 10.10.2023 07:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Axios haber sitesinin, İsrail ve ABD'li kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Biden-Netanyahu görüşmesinde, Gazze'ye kara harekatı olasılığı ele alındı.

"PAZARLIK YAPAMAYIZ"

Biden, Gazze'deki İsrailli rehineleri gündeme getirirken, Netanyahu, ABD Başkanı'na "(Gazze'ye) girmeliyiz. Şu anda pazarlık yapamayız." dedi.

Ülkesinin, Hamas'ın saldırılarına karşılık olarak güç kullanmaktan başka seçeneği olmadığını söyleyen Netanyahu, "bir ülkenin Orta Doğu'da zayıflık gösteremeyeceği" mesajını verdi.

Netanyahu, Lübnan sınırında bir cephe açılmasının endişe verici ancak ülkesinin bu senaryoya hazırlıklı olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Netanyahu, "caydırıcılığı" yeniden tesis etmek gerektiği vurgusunda bulundu.

İDDİALARI GÜÇLENDİREN GÖRÜNTÜLER

Öte yandna iki gün önce İsrail'in, Gazze Şeridi'ne çok sayıda tank sevkiyatı gerçekleştirdiği görülmüştü. Tank sevkiyatı ve Netanyahu'nun açıklamaları, Gazze'ye kara karekatı ihtimalini güçlendirdi. 

BİDEN, NETANYAHU'YU İKNA ETMEYE ÇALIŞMADI

Kaynaklar, Biden'ın, Gazze'ye kara harekatı yapılmaması konusunda Netanyahu'yu ikna etmeye ya da İsrail Başbakanı üzerinde böyle bir baskı kurmaya çalışmadığını aktardı.

İddialara ilişkin, Beyaz Saray ve İsrail Başbakanlığı, henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail ordusunun, karadan Gazze şeridine girmesi halinde kayıp verme riskinin artacağı ifade ediliyor. Ayrıca olası bir kara harekatının, Filistinli sivil can kayıplarının daha da artmasına neden olacağı, bunun da Tel Aviv üzerindeki uluslararası baskıyı artırabileceği değerlendiriliyor.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti.

Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 687 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Hamas saldırılarında ise 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu defa istediklerini anlamayacaklar
    Cevapla
  • Yorumcu 6 ay önce Şikayet Et
    Hamasin elindeki esirleri Israil coktaaaan gözden cikardi
    Cevapla
  • hadi la 6 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın bütün laneti üzerinize olsun rezil kepazeler cesaretiniz var ise silahları bırakın göğüs göğüs e çarpışın katil israil katil amerika
    Cevapla
  • çağrıbey 6 ay önce Şikayet Et
    şeytan lar anlaşma yapmış şaşırmadık gazze de oyun büyük amaç gazzeyi yemek senaryo 11 Eylül gibi
    Cevapla
  • Önce VATAN 6 ay önce Şikayet Et
    abd olmasa israil olmazdı, abd nin koruması altında filistini bitirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı