İsrail'den "sivillere tüfek dağıtma" kararı

İsrail yönetimi, Hamas'la başlayan çatışmalar neticesinde, Gazze sınıra yakın noktalarda yaşayan gönüllülere binlerce tüfek dağıtılacağını açıkladı.

GİRİŞ 10.10.2023 13:17 GÜNCELLEME 11.10.2023 10:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hafta sonu tansiyonun yükseldiği Orta Doğu'da gerilim artıyor. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı saldırı sonrasında İsrail'in de misillemeyle karşılık vermesi sonucunda bölgede ölü ve yaralı sayısı her dakika artıyor.

Bölgede çatışmalar devam ederken, İsrail yönetimi dikkat çekici bir karar aldı. İsrailli yetkililer, İsrail'in sınırlarındaki Yahudi ve Arapların birlikte yaşadığı bölgelerdeki gönüllü vatandaşlarına tüfek ve silah dağıtılacağını duyurdu.

Ulusal Güvenlikten Sorumlu Bakan Ben-Gvir, sınıra yakın noktalarda yaşayan gönüllülere binlerce tüfek dağıtılacağını aktardı.

Sosyal medya üzerinden açıklamayı yapan Ben-Gvir, "İlk aşamada 4 bin kişiye İsrail yapımı tüfek dağıtılacak, daha sonra da en az 6 bin ek tüfek daha verilecek. Gönüllülere kask ve kurşun geçirmez ceket de verilecek." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Admin 7 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu lan bu İsrail'e korku neler yaptırır insana
    Cevapla
  • Kahramanmaraş li 7 ay önce Şikayet Et
    abd ucak gemisi gönderiyor biz niye iha siha göndermiyoruz bugün sahip cikmazsak ne zaman sahip cikacagiz nerde o zaman bizim kardeslimiz muslumanlimiz
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    zerre kadar şüphem yok. gereken ne ise yapılmaktadır. bence bu taaaruzdan Erdoğan'ın bile bilgisi vardır
    Cevapla
  • Hakan Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Erbakan hocam Bosna'daki olduğu gibi buraya da silah yardımı yapar mıydı? Bilemem. Erdoğan içerideki küffara karşı cesur evet ama erbakan dışarıdaki küffara karşı cesurdu. Kıbrıs Bosna bunlardan birkaçı. Bizim millet olarak sınırlara yürümemiz lazım. Patatesten emekli maaşından önemli bir konu bu
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 7 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi sonrada biz güvendik sizde güvendiyseniz geri verin silahları dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleri
İran istedi, Türkiye Reisi için gönderdi! Akıncı İHA tespit etti