Savaş dijital ortama sıçradı: İsrail'in füze uyarı sistemi hacklenmiş olabilir!

İsrail-Hamas Savaşı dijital mücadeleye de patlak verdi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmada iki tarafın da birbirlerine karşı siber müdahalede bulunduğuna değinildi. Bazı kaynaklar İsrail'in füze sistemlerinin ele geçirildiğini belirtti.

Savaş dijital ortama sıçradı: İsrail'in füze uyarı sistemi hacklenmiş olabilir!
Savaş dijital ortama sıçradı: İsrail'in füze uyarı sistemi hacklenmiş olabilir!
GİRİŞ 10.10.2023 15:43 GÜNCELLEME 10.10.2023 15:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumartesi günü Hamas tarafından İsrail'e yapılan saldırının ardından İsrail savaş ilan etti ve çatışmalar hafta sonu boyunca tırmandı. Her iki tarafta da ölü sayısı artarken ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) saldırıya hazırlanırken, bölgedeki ve dünyanın dört bir yanındaki hacktivistler de mücadeleye katıldı.

Hamas ordusunun ve roketlerinin İsrail'e girmesinden birkaç saat sonra, hem İsrailli hem de Filistinli web sitelerine ve uygulamalarına karşı bu tür "hacktivist" saldırılar ortaya çıkmaya başladı.

İsrail'in saldırılara geç cevap vermesinden teknoloji devini sorumlu tuttular!İsrail'in saldırılara geç cevap vermesinden teknoloji devini sorumlu tuttular!

İSRAİL FÜZE UYARI SERVİSİNİN HACKLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Çatışmanın tırmanmasından bu yana geçen kısa süre içinde, bilgisayar korsanları düzinelerce hükümet web sitesini ve medya kuruluşunu, hedefleri gereksiz trafikle aşırı yüklemeye ve çökertmeye çalışan tahrifatlar ve DDoS saldırılarıyla hedef aldı.

Fotoğraf: Ibrahim Hams

Bazı gruplar veri çaldıklarını, internet servis sağlayıcılarına saldırdıklarını ve Red Alert olarak bilinen İsrail füze uyarı servisini hacklediklerini iddia etmektedir.

Siber güvenlik firması Equinix'te siber tehdit istihbarat araştırmacısı olarak çalışan ve online aktiviteleri takip eden Will Thomas, "En az 60 web sitesinin DDoS saldırısına uğradığını gördüm" diyor ve ekliyor. "Bunların yarısı İsrail hükümet siteleri. En az beş sitenin 'Özgür Filistin' ile ilgili mesajlar gösterildiğini gördüm."

Güvenlik firması Recorded Future'da tehdit istihbaratı analisti olan Alex Leslie, kendisinin ve meslektaşlarının İsrail-Hamas savaşının dijital pandamonisi içinde şu ana kadar üç alt faaliyet grubu tespit ettiklerini söylüyor.

Dijital saldırıların çoğunluğu önceden var olan gruplardan ya da diğer çatışmalara bitişik benzer faaliyetlerin daha geniş bir bağlamından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Leslie, "Kapsam uluslararası, ancak daha ziyade hacktivizm içinde önceden var olan ideolojik bloklarla sınırlı" diyor.

ANİ GERÇEKLEŞEN SİYASİ OLAYLAR DİJİTAL ORTAMA SIÇRIYOR

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana, aralarında "Anonymous Sudan" ve "Killnet" olarak bilinen ve her ikisi de bu hafta sonu Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaya karışan çetelerin de bulunduğu, Rus çıkarlarını destekleyen bazı önde gelen hacktivist gruplar ortaya çıktı.

Bazı gruplar da Hindistan'ın İsrail'e verdiği desteğe tepki olarak hem bu desteğin lehinde hem de aleyhinde faaliyet göstermiştir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Elinizdennne geliyorsa yapın.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    elleriniz dert görmesin israil pisliğini hackleyen her meleğe
    Cevapla
  • Gurbetci 38 7 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan derdi bir tuşla geri gonderirim. Aklıma geldi.
    Cevapla
  • Çarşı 7 ay önce Şikayet Et
    Kullandığinız "Ölü" tabiri itrail icin gecerli... Filistin tarafı şehit !
    Cevapla
  • Vatanını Seven 7 ay önce Şikayet Et
    İtraile siber saldırının tam zamanı çökertelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum