ABD'den uçak gemisi açıklaması: İsrail için değil! Sebebini resmen ilan ettiler

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail'e gönderilen uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve filoyla ilgili, "Sadece İsrail'e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah'ı caydırmak için gönderiyoruz" dedi.

GİRİŞ 10.10.2023 22:42 GÜNCELLEME 10.10.2023 22:46
Bu Habere 361 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail'e gönderilen dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ile ona eşlik edecek bir filoyla ilgili olarak "Gerald Ford uçak gemimizi sadece İsrail'e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah'ı caydırmak için gönderiyoruz" dedi.

'SADECE İSRAİL'E YARDIM İÇİN DEĞİL, İRAN VE HİZBULLAH'I CAYDIRMAK İÇİN GÖNDERİYORUZ'

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, "Gerald Ford uçak gemimizi sadece İsrail'e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah'ı caydırmak için gönderiyoruz. Onlara 'Müdahale etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin' mesajı vereceğiz. Her türlü duruma cevap verecek kabiliyete sahibiz. Farklı seçeneklere sahip olabilmek için bölgede F-35 bulunduracağız, F-15 ve F-16 sayısını artıracağız." ifadelerini kullandı.

ABD, İSRAİL'E İKİNCİ SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERECEK

ABD’ye ait USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubu İsrail'e destek amacıyla Doğu Akdeniz'e doğru yol alırken, ABD yönetiminin İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi. ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu ikinci geminin gönderilme amacının başka ülkelerin İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara dahil olmasını engellemek olduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin 8 Ekim’de yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun İsrail'e destek amacıyla Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 361
  • seldur 6 ay önce Şikayet Et
    bütün sebepler perde esas mesele Türkiye biliyoruz fakat içimizdeki gafil ve satılmışlar bilmiyor.
    Cevapla
  • Lahavlevelakuvvete 6 ay önce Şikayet Et
    Çocukların ahı var, o gemi bir ülke tarafından gömülmezse bile bu ah yüzünden Akdenizin derin sularına gömüleceğine inancım tam.
    Cevapla
  • Tarkan 6 ay önce Şikayet Et
    Benim de içime öyle doğuyor. Rabbim dualarimizi kabul eylesin amin
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Bu gemilere yukarıdan iki Bomba sallansin batar gibi duruyorlar
    Cevapla
  • Beşer 6 ay önce Şikayet Et
    Suların dibine gömülür inşaallah o gemileriniz.Tek çıkış İslam ülkeleri toplanıp İsrail'i yerle bir etmeli lidelerlerin emrini bekleyen bir İslam toplumu var inşallah
    Cevapla
  • Batirin 6 ay önce Şikayet Et
    Su 2 gemiyide batirin amerika 50 yil kendi icine gomulecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler