İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den skandal paylaşım: Bizi desteklemeyen herkes teröristtir

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz." dedi. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

GİRİŞ 12.10.2023 02:08 GÜNCELLEME 14.10.2023 13:55
Bu Habere 561 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail skandal bir açıklama yaparak, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz." dedi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

02.09: İsrail, Gazze’nin Han Yunus bölgesini vurdu. Çok sayıda kişi enkaz altında aranıyor.

01.18: İsrail Savunma Bakanlığından skandal bir paylaşım yapıldı. Bakanlık resmi hesabından İsrail'in yanında olmayan tüm insanlara terörist dedi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz."

01.01: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendirdi.

Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendiren Netanyahu, Hamas’ın terör örgütü DEAŞ ile aynı olduğunu yineledi. Netanyahu ayrıca, ABD'nin desteğinin İsrail'in mücadelesi için "kritik" öneme sahip olduğunu belirtti.

İSRAİL ORDUSU, YARALILARA  YARDIM EDEN KIZILAY EKİBİNİ VURDU

İsrail ordusunun katliamları sürüyor. İsrail, Gazze Şeridi'nde yaralılara yardım eden Filistin Kızılay ekibini vurdu. Saldırıda çok sayıda sağlık ekibi hayatını kaybetti.

23.15: İsrail Savunma Bakanı Gallant: Hamas'ı yeryüzünden sileceğiz.

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI BİN 100'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 100, yaralıların sayısının ise 5 bin 339’a yükseldiğini açıkladı. Gazze Şeridi’ndeki elektrik santralinin yakıtının bitmesi ile bölgeden elektrik tamamen kesildi. İsrail ise hayatını kaybedenlerin sayısının bin 300’ü bulduğunu açıkladı.

ABD'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

22.17:  ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, ABD’nin USS Gerald R. Ford’dan sonra USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisini de Doğu Akdeniz’e göndereceğini doğruladı. Ancak Kirby, Eisenhower’ın doğrudan Ford’a katılmayacağını, sadece ihtiyaç halinde intikal etmek olduğunu açıkladı.

ÖLEN ABD'Lİ SAYISI 22 OLDU

İsrail-Filistin çatışmasında 22 ABD'linin hayatını kaybettiğini belirten Kirby, 17 ABD'linin de kayıp olduğunu kaydetti. Kirby, bu sayıların artmaya devam edebileceği ihtimaline işaret etti.

Kirby, Gazze'de yaşayan Filistinli siviller için insani yardımın önemli olduğunu belirterek, yardımların devam etmesi gerektiğini, güvenli geçiş koridorunun açılması konusunda da İsrail ve Mısır'la görüştüklerini bildirdi.

'HAMAS'IN YAPTIKLARINDAN SİVİLLER SORUMLU DEĞİL'

Gazze'deki siviller için güvenli geçiş koridoru açılması hususunda İsrail ve Mısır'la aktif olarak görüştüklerini belirten Kirby, "Hamas'ın yaptıklarından siviller sorumlu değil. Onlar yanlış bir şey yapmadılar." şeklinde konuştu.

21.47: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Bölgeye uçak gemisi gönderdik ve durumu istismar etmeyi düşünen herkesi savaşa girme konusunda uyardık.

20.51: ABD'li Fox News'te yer alan habere göre, Gazze'ye "Tam teşekküllü bir kara saldırısının" yakın olduğunu ve İsrail ordusundan 300 bin yedek askerin Gazze sınırında toplandığını duyurdu.

YEMEN'DEKİ HUSİLER HAMAS'A DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADI

20.38: Yemen’deki Husiler (Ensarullah), gün içerisinde İsrail karşısında Hamas’a silahlı destek vermeye ve İsrail topraklarına saldırmaya hazır olduklarını beyan eden bir video yayınladı.

20.01: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentini R160 tipi roketle vurduklarını duyurdu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Hayfa kentini R160 tipi roketle saldırı düzenledik." denildi.

19.51: İsrail'in kuzeyinde yaşayanlardan evlerinde kalmaları ve ışıklarını kapatmaları istendi.

ABD'DEN İSRAİL AÇIKLAMASI: ENDİŞE DUYUYORUZ

19.47: ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sözcüsü, Lübnan-İsrail sınırındaki güncel gelişmelerden endişe duyduklarını açıkladı. Hizbullah, Lübnan sınırından İsrail'in kuzey bölgelerine sızma gerçekleştirmişti.

19.45: ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirme kararı aldığı USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun bölgeye ulaştığını açıkladı.

19.40: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "İsrail'in vereceği karşılığın orantılı olmasını bekliyorum." dedi.

19.11: İsrail ordusu, olası kara sızma girişimlerini önlemek için güney Lübnan'a işaret fişekleri atıyor.

19.06: İsrail'in bir çok noktasında halka, ikinci bir duyuruya kadar evde kalmaları uyarısı yapıldı.

19.04: Hizbullah'tan açıklama geldi: Ve üzerlerine kuş sürüleri gönderdi...

18.51: Hizbullah, paraşüt ve dronelar ile İsrail'in kuzeyinden topyekun saldırı düzenliyor.

18.40: Hizbullah, Lübnan üzerinden İsrail'e çok sayıda roket ateşledi.

İSRAİL'İN KUZEYİNE İHA'LARLA SIZMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

18.36: İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Lübnan'dan İsrail topraklarına 20'den fazla İHA giriş yaptı. İsrail kuzey hattının tamamı boyunca İHA alarmı verildi. Bütün bölgelerde sirenler çalıyor.

18.34: Hamas motorlu paraşütler ile İsrail'in kuzeyine sızmaya çalışıyor.

18.24: Arap Birliği Genel Sekreteri, Hamas ile İsrail arasında derhal ateşkes çağrısında bulundu.

İSRAİL, LÜBNAN'DA CAMİ VE EVLERE SALDIRI DÜZENLEDİ

18.05: İsrail sınırına birkaç yüz metre mesafedeki beldede vurulan "Ehl Kur'an Camisi" ve en az 5 evin hasar aldığı gözlemlendi. Saldırı nedeniyle belde sakinlerinin çoğunun evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

İsrail saldırısında evi isabet alan Ali Suveyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evde kahvaltı yapıyorduk. Bahçedeydik. Top sesleri gelince içeriye geldik ve ardından evimiz hedef alındı." dedi.

GAZZE İÇİN İNSANİ YARDIM KORİDORU

16.16: Mısırlı iki güvenlik yetkilisi, Kahire yönetiminin, ABD ve diğer ülkelerle sınırlı ateşkes kapsamında Gazze Şeridi'nden insani yardım sağlama planlarını görüştüğünü kaydetti. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkililer, yardımın Refah sınır kapısından geçeceğini söyledi.

HAVALİMANI'NA MİSİLLEME

16.03: Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almasına misilleme olarak, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı roketlerle hedef aldığını duyurdu. Füzelerin ateşlenmesi sonucu Demir Kubbe savunma sistemi devreye girdi. Bazı roketlerin havalimanının dışına düştüğü ifade edildi.

PUTİN: FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI

15.50: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Filistin-İsrail meselesinde pozisyonunun açık olduğunu söyleyerek, "Biz BM kararlarının uygulanmasından ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasından yanayız." dedi. Dün yaptığı açıklamadaki gibi, bugüne ABD'nin politikaları sebebiyle gelindiğinin altını çizen Putin, "Durumu sakinleştirmek mümkün mü bilmiyorum ancak çaba göstermeliyiz. Çatışmanın genişlemesi büyük sonuçlar doğurabilir." diye konuştu.

15.20: Gazze'ye İsrail tarafından uygulanan abluka sebebiyle, kentin tek elektrik santralinin yakıtsız kaldığı ve kapatıldığı açıklandı. 2 milyondan fazla Filistinli elektriksiz kalacak.

9 BM ÇALIŞANI ÖLDÜ

14.59: Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği bombardımanlarda 9 BM çalışanının öldüğünü duyurdu.

YASAKLI BOMBALARI KULLANIYORLAR

14.22: İsrail'in Gazze Şeridi'ne bugün düzenlediği saldırılarda, çatışmalarda kullanılması yasaklanan fosfor bombalarını kullandığı teyit edilmiş olundu. Gazze'ye suyu, elektriği kesen İsrail, bu bombayı da kulanarak açık açık savaş suçu işliyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 561
  • Cumhur 7 ay önce Şikayet Et
    Elhamdüllilah Müslümanız kafir değiliz.İsrail Rabbim Teala seni ve destekçilerini her iki cihnada rezil rüsva eylesin.
    Cevapla
  • Cumhur 7 ay önce Şikayet Et
    Elhamdüllilah Müslümanız kafir değiliz.İsrail Rabbim Teala seni ve destekçilerini her iki cihnada rezil rüsva eylesin.
    Cevapla
  • ugr btn 7 ay önce Şikayet Et
    zorla ve srarla müslümanları(Türkiye Katar)gelin buraya dyor bu kafirler
    Cevapla
  • Hyr 7 ay önce Şikayet Et
    israelin gözünde bir terörist olmak benim için bir şereftir.
    Cevapla
  • Bravo Reis 7 ay önce Şikayet Et
    Reis çok akıllı adam... Terörist damgası yememek için israilin gazını koklamayı tercih etti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail askerleri, bir camiyi havaya uçurdu: Alçaklar o anları keyifle paylaştı
Guardiola gönülleri fethetti! Dünya katil İsrail'e olan tepkisini konuşuyor