Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler! Filistin için resmen devreye girdi: Teyakkuzda olun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin diplomasisi sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler! Filistin için resmen devreye girdi: Teyakkuzda olun!
Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler! Filistin için resmen devreye girdi: Teyakkuzda olun!
GİRİŞ 11.10.2023 22:03 GÜNCELLEME 11.10.2023 22:29
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü. Görüşmelerde, İsrail-Filistin çatışması ayrıntılı biçimde ele alındı. İsrail-Filistin çatışması ve bölgede ortaya çıkan insani sorunların çözümü için yapılabilecekler ile sükunetin sağlanması adına bölgesel ve küresel düzeyde atılması gereken adımlar konusunda fikir alışverişi yapıldı.

ERDOĞAN REHİNELER VE SİVİLLER İÇİN DEVREYE GİRDİ

Habertürk'te yer alan habere göre, İsrail ile Hamas arasındaki gerginlik de her geçen saat tansiyon artarken Türkiye'nin rehineler için Hamas'la müzakere süreci yönettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmaması için açıklamalar yaparken, rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

HAMAS'IN ELİNDE KAÇ REHİNE VAR?

Tam rakam bilinmese de Hamas'ın elinde İsrail'den kaçırılan en az 150 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan kaçının sivil, kaçının asker olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

ERDOĞAN, CEZAYİR CUMHURBAŞKANI TEBBUN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki kaygıları artıran çatışmalı süreç ayrıntılı biçimde ele alındı.

Erdoğan görüşmede, gerginliğin bölgedeki başka ülkelere de sıçramadan sonlandırılması ve adil bir barışa müzakereler yoluyla ulaşılması için bir yol açılmasının hedeflendiğini, bunun için Türkiye'nin samimi ve barışçıl çabalarına, başta bölge ülkeleri olmak üzere, uluslararası camianın desteğinin beklendiğini de ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, S.ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ SELMAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin saldırılardan etkilenen masum sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemeyeceğini ve bölge ülkelerinin çatışmaların sona ermesi için yapıcı mesajlar vermesinin önemli olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN: TEYAKKUZDA OLUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ve bölgede ortaya çıkan insani sorunların çözümü için yapılabilecekler ile sükunetin sağlanması adına bölgesel ve küresel düzeyde atılması gereken adımlar ele alındı.

Erdoğan görüşmede, çatışmaların bölge geneline yayılma ihtimaline karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin, gerilimin sonlandırılması için arabuluculuk dahil her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Isvec danimarka veto edilmeli
    Cevapla
  • hkm44tr 6 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısı ile emeklilere ikramye veriyorsunuz da bu cumhuriyet sadece emekli olup çalışmayanların mı ki ayrımcılık yapıyorsunuz,böyle saçmalık olur mu ? O zaman vekillerinde mülkleri varsa maaşlarını keselim ,3-5 maaş alanada yapsanıza bunu
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Sıktınız artık, işiniz gücünüz dininiz imanınız para.
    Cevapla
  • ADİL ÖNER 6 ay önce Şikayet Et
    REİS GARDAŞIM SENİN İÇİNDE ATEŞ VAR SİZDEN BAŞKA FERYAT EDEN YOK.RABBIM SESİNİZİ ARAŞA ÇIKARTSIN.GARDAŞLIK SAMİMİYET BU GÜN BELLİ OLUR.MARHABA ARAP BİRLİĞİ. DUALARIMIZ SİZİNLE REİS.RABBIM GAZZEDEKİ KARDEŞLERİMİZE YARDIMINI YETİŞTİRECEKDİR.ZULÜM BÖYLE devam EDEMEZ.
    Cevapla
  • veli 6 ay önce Şikayet Et
    sonuç sonuç
    Cevapla
  • Ruhi 6 ay önce Şikayet Et
    Aksa konusunda bir evrilme var. Bu, bütün Müslümanları ilgilendirmeliyken neden sadece Filistin'i ilgilendiriyor? Müslüman eğer kardeş ise neden bu savaş sadece Filistin'i ilgilendiriyor? Kendine Müslümanım diyen biri nasıl olurda İsraili destekler. Onlar korkusuz, özgürce ve tehdit ederek İsraili savunurken bir Müslüman nasıl sessiz kalabilir? Halkların sokaklardan inmemesi lazım...
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    hala petrol projesini iptal etmemiş zihniyete sormak lazım. fakat "yahudi cesaret madalyası" filistinden de kıymetli anlaşılan ;) hayli cesaret veriyor galiba, babil kulesinden ok atanlar misali :((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri