Biden'ın 'Filistin' iddiasına üçlü yalanlama! Ordu, Beyaz Saray ve İletişim Başkanlığı...

Kassam savaşçılarının "İsrail'de çocukların kafasını kestiği" yönündeki asılsız iddialara ABD Başkan Joe Biden da katıldı. Fakat vahim suçlama 3 merkezden de doğrulanamadı.

GİRİŞ 12.10.2023 17:41 GÜNCELLEME 12.10.2023 17:41
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun propaganda merkezi gibi faaliyet yürüten bazı medya kuruluşlarının ürettiği "Kassam Tugayları'nın İsrailli çocukların kafasını kestiği" yalanına ABD Başkanı Biden da alet oldu.

Biden, Yahudi liderlere hitaben yaptığı konuşmada, “Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. ‘İsrail’deki teröristlerin çocukların kafasını kestiği resimleri göreceğimi ve bunları doğrulayacağımı hiç düşünmemiştim” dedi.

İsrail medyasının servis ettiği ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yayılmasına öncülük ettiği iddia ile ilgili gerçekler ortaya çıktı.

Beyaz Saray yetkilileri, konunun sadece birkaç habere dayandığı yönünde  açıklama yaptı.

İSRAİL ORDUSU DA BEYAZ SARAY DA DOĞRULAYAMADI

Konuya ilişkin bir açıklama da Türkiye'den geldi.

Yalanın üretiliş sürecine değinilen açıklamada, İsrail ordusu yetkililerinin “kafa kesme” iddiasını yalanladığına vurgu yapıldı.

İddiayı teyit etmek için Beyaz Saray ile iletişime geçen ABD medyasının da hiçbir veri elde edemediği, ABD'li yetkililerin ‘kafaları kesilen bebeklerle ilgili görüntü veya bağımsız olarak doğrulanmış herhangi bir bilgi görmediği’ kaydedildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti” iddiası ilk olarak bir İsrail TV kanalı tarafından dile getirilmiş, ancak bu haberi doğrulayacak herhangi bir bilgi veya belgeye yer verilmemiştir. Anadolu Ajansı’nın İletişime geçtiği İsrail ordusu yetkilileri, ellerinde iddiayı doğrulayacak herhangi bir argümanın olmadığını söylemiştir.

ABD Başkanı Joe Biden’ın iddiayı tekrar dile getirmesi ve “kafası kesilen bebeklerin görüntülerini gördüğünü" söylemesi üzerine, ABD medyası Beyaz Saray ile iletişime geçerek iddiayı teyit etmeye çalışmıştır.

Washington Post gazetesi Beyaz Saray'dan iddiaya ilişkin bilgi istendiğini, bir sözcünün ne Biden ne de ABD'li yetkililerin 'kafaları kesilen bebeklerle ilgili görüntü veya bağımsız olarak doğrulanmış herhangi bir bilgi görmediğini' söylediğini bildirmiştir.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail medyası tarafından ortaya atılan “Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti" iddiasıyla ilgili, "Çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmezdim." şeklindeki açıklaması dezenformasyondur.

Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Bora 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim icimideki siysiler gibi 6 +1 aynen yemin ederim fitne fesat ve yalancı
    Cevapla
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Bu yahudi uşağı kafirler cibilliyetlerinin gereğini yapıyorlar. Sadece müslümanlar değil diğer insanlarda küresel düzene artık baş kaldırmalı. Bir grup kaos sever yahudi ve bunların peşine takılan ülkeler haritadan silinmedikçe dünyada adaletten ve huzurdan söz edilemez. Sonunuz yakındır inşallah.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    ABD de hesapsız hareket eder ise bunu zararını daha sonra görür. ABD karşıtlığının bir çığ gibi gelişmesi bütünüyle Asya’yı kaybetmek anlamına gelebilir. Bununla da sınırlı olmaz, sora Afrika’yı, Orta Doğu’yu da kaybedebilir.
    Cevapla
  • mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    senı benı ınandırmak ıcın soylemıyor maksat kotu senaryo ortaya koyup davasını dunyaya haklı oldugunu anlatmak tıpkı 11 eylul olayı gıbı uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Koca abd baskani da yalan söylüyor o zaman hic bir delil yoksa nasil söyleye biliyor kirli siyaset
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı
Filistinli kız dünyaya Türkçe seslendi: Hiçbir yere gitmedik, vatanımızı satmayacağız