Netanyahu'nun oğlu savaşa mı katıldı? Bu da yalan çıktı

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kahramanlaştırma gayesiyle dolaşıma sokulan sosyal medya paylaşımının yalan olduğu ortaya çıktı.

Netanyahu'nun oğlu savaşa mı katıldı? Bu da yalan çıktı
Netanyahu'nun oğlu savaşa mı katıldı? Bu da yalan çıktı
GİRİŞ 12.10.2023 19:29 GÜNCELLEME 12.10.2023 19:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu sahada, siyonist propaganda merkezleri masada korkunç girişimlerde bulunuyor.

Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonuna karşılık Gazze’de insan avına çıkan İsrail,  sivil katliamlarını propagandayla perdeliyor.

Kamuoyundaki İsrail karşıtı hissiyatı tersine çevirmek için beşinci kol faaliyeti yürütülüyor. Bunun son örneği, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ğlu üzerinden gerçekleştirildi.

Binyamin Netenyahu’nun oğlu Avner’i Filistinli Kassam Tugayları’yla savaşmak üzere askere gönderdiği iddia edildi. Paylaşımlarda, “İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Hamas’la savaşmaya gönderdiği oğluyla vedalaşıyor” denildi. İsrail’in sosyal medyadaki etki ajanları vasıtasıyla dolaşıma sokulan iddia yalan çıktı.

Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya çok sert tepki: Seni de vuracaklarBakan Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya çok sert tepki: Seni de vuracaklar

ESKİ GÖRÜNTÜ ÜZERİNDEN ALGI

Netanyahu’nun oğlu Avner ile vedalaşırken çekilen ve bugün dolaşıma sokulan fotoğrafın 9 yıl öncesine ait olduğu belirlendi.

Yapılan arşiv taramasında, Netanyahu ile Avner’in söz konusu görüntüsünün 1 Aralık 2014 tarihinde zorunlu askerlik görevine giderken çekildiği öğrenildi. İsrail medyasına yansıyan 2014’teki haberlerde aynı fotoğrafın kullanıldığı saptandı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin açıklama yayınlayarak iddianın yalan olduğunu ortaya koydu.

İşte 'Kassam' gerçeği! ‘Türk ordusu’ ayrıntısıİşte 'Kassam' gerçeği! ‘Türk ordusu’ ayrıntısı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 4
  • Misafir1 6 ay önce Şikayet Et
    Keske nerde o gunler.
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    insallah kardeslerimin atikllari füzelerin biri bu bibi nin ailiesini yok eder
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bunun gibiler ancak Sosyal medya üzerinden erkeklik taslarlar
    Cevapla
  • Adlar 6 ay önce Şikayet Et
    Yalan köpekler . Halki burakda bak daha neler olaçak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak! Yeni otomobillerde satış için bu şartlar aranacak
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim kampanyası! İşte yeni liste...