Netanyahu'nun başı fena halde dertte! Sonuçlar hezimeti apaçık gözler önüne serdi

Aksa tufanı operasyonunun ardından İsrail'de yapılan bir ankette çarpıcı sonuçlar çıktı. İsrail halkının yüzde 86'sı Başbakan Netanyahu'yu saldırıdan sorumlu tutarken, büyük çoğunluk "savaş bitiminde istifa etmesi gerekir" dedi.

Netanyahu'nun başı fena halde dertte! Sonuçlar hezimeti apaçık gözler önüne serdi
Netanyahu'nun başı fena halde dertte! Sonuçlar hezimeti apaçık gözler önüne serdi
GİRİŞ 12.10.2023 17:40 GÜNCELLEME 12.10.2023 17:40
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

7 Ekim günü Hamas'ın 'Aksa tufanı' operasyonunu başlatması İsrail tarafını şaşkına çevirdi. Binlerce roketi dakikalar içerisinde ateşleyen Hamas, karadan da ülkeye sızarak İsrail askeri noktalarında büyük tahribata neden oldu. Aksa tufanı sonrası başlayan çatışmalarda İsrail tarafında ölü sayısı her geçen gün artarken şu anda bile sayının 1000'i geçtiği öğrenildi.

İsrail yönetimi tarafından önceden tespit edilemeyen bu saldırı ve İsrail askerinin hazırlıksızlığı, İsrail halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, Aksa tufanı hareketi sonrası yapılan bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Çatışmalar devam ederken İsrail'de Diyalog Merkezi tarafından gerçekleştirilen ankette halkın büyük çoğunluğunun yaşananlardan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttuğu ortaya çıktı.

İSRAİL HALKI: HÜKÜMET BAŞARISIZ VE SORUMLU

Ankette, koalisyon destekçilerinin %79'u da dahil olmak üzere ankete katılanların %86'sının ezici bir çoğunluğunun Hamas'ın yaptığı sürpriz saldırıdan dolayı hükümetin başarısız olduğunu belirtirken, ankete katılanların yüzde 92 gibi büyük bir çoğunluğu ise savaşın halkta büyük kaygıya yol açtığını belirtti. 

Öte yandan ankete katılanların yüzde 94 gibi çok yüksek bir oranı da yaşananlardan dolayı hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. 

"SAVAŞ BİTİNCE İSTİFA ETMELİ"

Ankette çıkan başka bir sonuç ise Netanyahu'nun koltuğunun sallandığını ifade eder cinsten oldu. İsrail halkının yüzde 56'sı savaşın bitmesinin hemen ardından Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ankete katılanların yüzde 52'si Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da istifa etmesini beklediğini söyledi. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 80
  • Tosun 6 ay önce Şikayet Et
    Bu kafırler en kısa zamanda dağılıp o toprakları terk etmeli zorbaca kafirler canınız cehenneme zümera ….
    Cevapla
  • "HEMEN" 6 ay önce Şikayet Et
    "savaş bitiminde" DE NE DEMEK???"HEMEN" " istifa etmesi gerekir"
    Cevapla
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Hepsi Filistinlileri istemiyor , orası başka . Kendi aralarında da iç siyasi çekişmeleri var . Menfaatleri başkadır , Birbirlerine de tahammül edemiyorlar .
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Savas bitince ! savas icin basa gecirdiniz.Sonrasi baskasi basa gecicek ve ne zulüm bir insan oldugunu anlaticaklar.Tabi israil milletin istemedigi savasdan o sorumlu.Neden eski almanlara NAZI diyorlar ? alman degillermiydi,askeri -milleti aynisiydi.Ama almanlar degil NAZI ler sorumluymus....
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Lan zilletler nasıl oluyorsa kendiniz dünyaya hep bi büyük balonu göstermeyi başarmışsınız demekki düzenli bir ordu ile savaşsanız Ermeniler gibi şehirlerden zorla cepheye savaşacak adam arıyacaksınız nasıl oluyorda bunlar bu balonu başarmış Rus ya bile karadan harp yapamadı Ukrayna yüreği olmayan Batı hep silah arkası hava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?