ABD'den 'Hamas' dayatması! Suudi Arabistan baskıya boyun eğmedi

ABD'nin Hamas'ı kınama baskısına boyun eğmeyen Suudi Arabistan, bu talebi reddederek Filistin'in yanında olduğunu belirtti. Ayrıca Suudi Arabistan Gazze'de soykırım uygulayan İsrail ile normalleşme sürecini askıya aldı.

ABD'den 'Hamas' dayatması! Suudi Arabistan baskıya boyun eğmedi
ABD'den 'Hamas' dayatması! Suudi Arabistan baskıya boyun eğmedi
GİRİŞ 14.10.2023 16:06 GÜNCELLEME 14.10.2023 16:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzzeddin Kassam Tugayları’nın kurtuluş mücadelesi için başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sürerken ABD ve İsrail, Arap ülkelerine yönelik baskıda bulunuyor. Kendisini “Yahudi” olduğunu açıklayarak İsrail’e desteğini sürdüreceğini belirten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın,  Körfez ülkelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirerek İsrail’in safına çekmeye çalıştığı bildirildi.

SUUDİ ARABİSTAN, İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYİ ASKIYA ALDI

Fransız AFP’de yer alan bir habere göre; Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşme sürecini askıya aldı. Fransız medyasına konuşan Suudi bir yetkili, yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan olası normalleşme konusundaki tartışmayı duraklatmaya karar verdi ve ABD'li yetkilileri bilgilendirdi” ifadesinde bulundu.

Açıklamanın Blinken görüşmesi öncesi gelmesi dikkat çekti.

HAMAS’I KINAMAYA RET!

 Suudi Arabistan'ın, ABD'nin 'Hamas'ı kınama' çağrısını reddettiği belirtildi. Hamas’a yönelik kınama açıklaması yapmaya zorlanan Suudi Arabistan’ın bu dayatmayı kabul etmediği ve Filistin’e desteğini sürdüreceği öğrenildi.

GAZZE'DEKİ SOYKIRIMA KINAMA

Cuma günü Suudi Arabistan, Gazze içindeki Filistinlilerin yerinden edilmesini ve "savunmasız sivillere yönelik saldırıları" en sert dille eleştirerek İsrail'i kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Filistin halkının Gazze'den zorla yerinden edilmesine yönelik çağrıları kesin bir şekilde reddediyoruz ve oradaki savunmasız sivillerin hedef alınmasını kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, "(Uluslararası toplum) Gazze halkına gerekli yardım ve tıbbi ihtiyaçları sağlamalıdır, özellikle de insana yakışır bir yaşam için temel ihtiyaçlardan yoksun bırakılmamalı, uluslararası insancıl hukuku ihlal edilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.

“FİLİSTİN, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Geçen ay Fox News'a verdiği röportajda konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail ile yapılacak anlaşmaya her geçen gün daha da yaklaşıldığını belirtmiş, ancak aynı zamanda Filistin meselesinin Riyad için "çok önemli" olduğunu vurgulamıştı. Prens Selman, "Bu konuda çözüme ulaşmalıyız. Filistinlilerin hayatını kolaylaştırmamız lazım" ifadesinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Yakın zamanda Suudi şeyhülislamı "-- İsrail ile savaşmak CAİZ DEĞİLDİR" açıklamasına bakılırsa Suudi politikasını belirlemesi zor gibi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suikast düzenlenmişti! Başkan Erdoğan'dan son dakika Robert Fico açıklaması
Slovakya Başbakanı Fico’ya suikast anının görüntüsü ortaya çıktı!