İran'ın, İsrail çıkışı sonrası ABD'den karşı hamle! Resmen ilan ettiler!

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki katliamları sürerken bölgeye daha önce USS Gerald Ford uçak gemisi gönderen ABD'nin ikinci uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, İsrail'e destek olmak amacıyla Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı.

GİRİŞ 15.10.2023 03:12 GÜNCELLEME 15.10.2023 09:39
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından Gazze Şeridi'nde ABD ve çoğu AB ülkesinin de desteğiyle 2 milyona yakın Filistinliye katliam saldırılarını sürdürüyor.

ABD İKİNCİ UÇAK GEMİSİNİ YOLA ÇIKARDI

Bölgede gerilimin her geçen dakika artarken ABD'den yeni bir hamle geldi. Daha önce dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald Ford'u, İsrail'e destek güç olarak Doğu Akdeniz'e gönderen ABD, İran'ın BM aracılığıyla duyurduğu "Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederse müdahale edeceğiz" çıkışının ardından USS Dwight D. Eisenhower isimli ikinci uçak gemisini de Doğu Akdeniz'e doğru yola çıkardığını açıkladı.

İRAN 'MÜDAHALE EDERİZ' DEMİŞTİ

ABD merkezli Axios haber sitesinde yer alan habere göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile bugün Beyrut'ta yaptığı görüşmede İsrail'in saldırıları devam ederse ve özellikle Gazze'ye kara saldırısı başlatılırsa İran'ın karşılık vermek zorunda kalacağını BM yetkilisine ilettiği öne sürüldü. Axios haber sitesi söz konusu iddiasını iki diplomatik kaynağına dayandırdı.

ABD DAHA ÖNCE DÜNYANIN EN BÜYÜK UÇAK GEMİSİNİ İSRAİL'E GÖNDERMİŞTİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin 8 Ekim’de yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun İsrail'e destek amacıyla Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Dikkat et. Kim batırdıya gitmesin!
    Cevapla
  • misafir2 6 ay önce Şikayet Et
    Gelen o uçak gemiler batırılmaz değil.tek bir rus füzesi batırır...
    Cevapla
  • Faruk ucar 6 ay önce Şikayet Et
    iran papağan gibi konuşur boş konuşur
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 6 ay önce Şikayet Et
    İran elinde Atom bombası varsa ar kökde yok olsun
    Cevapla
  • Tuğra 6 ay önce Şikayet Et
    İran'ın tutumu sadece sözlerden ibarettir Asırlardır �srail'i yıkarım haritadan silerim boş laflar bitmekten başka bir şeye yaramaz beğenmedikleri sattım Hüseyin kadar olamadılar adam İsra ile 39 füze attı ve ardından dedi ki Cesareti olan 40 füze atar Şimdiye dek Cesareti olan birisi çıkmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az