İsrail-Filistin savaşı son durum: Hastaneyi vurdular, 'acil' kan bağışı çağrısı geldi...

Son dakika haberi.... Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in katliamları devam ediyor. Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı.

GİRİŞ 15.10.2023 16:15 GÜNCELLEME 06.11.2023 10:40
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Hamas'ın İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmasının ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 8. gününde sürerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini artırıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı hazırlıkları devam ederken Başbakan Netanyahu Gazze sınırında İsrail askerleriyle bir araya geldi. Sınırda açık tehdit mesajı veren Netanyahu, "Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: ABD'den akıllara zarar 'Gazze' hamlesi! Basın duyurdu: Bu nasıl olur?Son dakika: ABD'den akıllara zarar 'Gazze' hamlesi! Basın duyurdu: Bu nasıl olur?

Filistin'e destek çıkan Harvard'lı öğrencileri fişlediler! 'Adınızı silmemiz için...'Filistin'e destek çıkan Harvard'lı öğrencileri fişlediler! 'Adınızı silmemiz için...'

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 215 Filistinli vefat ederken, Hamas'ın saldırılarında ise 1300 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas'ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

SINIRA 300 BİN ASKER YIĞDI

İsrail'in sınıra 300 bin asker yığdığı Gazze'de kara harekatının her an başlaması bekleniyor. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava, deniz ve karadan "koordineli" saldırı hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

İsrail-Filistin çatışması konusunu ele almak için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Toplantı video konferans yoluyla gerçekleşecek.

İsrail-Hamas arasındaki savaşta bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili bilgileri dakika dakika haberimizden canlı olarak takip edebilirsiniz;

22:15
Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in yoğun şekilde bombaladığı Gazze Şeridi'nde 1000'den fazla kişinin enkaz altında kaldığını tahmin ettiklerini açıkladı.

20:33  ABD, Büyükelçi David Satterfield'in "ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi" olarak atandığını duyurdu.

19.55 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 220 artarak 2 bin 670'e yükseldi.

18.11 İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 235 artarak 2 bin 450'ye yükseldi.

16.58 Ürdün, İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kalan Gazze Şeridi'ndeki Ürdün sahra hastanesinin çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

16.54 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'nin güneyine tekrar su verilmeye başlandığını söyledi.

16.15 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında yaptığı açıklamada, “Hamas bizim parçalanacağımızı düşünüyordu ama Hamas’ı biz parçalayacağız” dedi.

BLİNKEN İSRAİL'E DÖNÜYOR

14.53 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Arap ülkeleriyle kritik temaslarının ardından tekrar İsrail'e gidiyor.

14.40 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ülkesinin güvenlik hedeflerine ulaşması için ordunun "Orta Doğu'nun neresinde olursa olsun faaliyet göstereceğini" söyledi.

14.35 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric, Gazze Şeridi’ndeki sivil halka yardım için hazır olduklarını belirterek, “İsrail ve Gazze'deki çatışmanın taraflarına acil çağrımdır. ICRC ilaç ve diğer yardım malzemeleriyle hazırdır. Giriş izni verilmeli” dedi.

İSRAİL EL AHLİ HASTANESİNİ VURDU

13.08 İsrail tahliye edilmesini istediği Gazze’deki El Ahli hastanesini vurdu.

GAZZE ŞERİDİ GENELİNDE ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

13.03 BM "UNICEF, Gazze'deki çocukların kritik ihtiyaçlarına yanıt veriyor ancak erişim giderek tehlikeli bir hal alıyor. Çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı.

12.53: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi genelinde acil kan bağışında bulunulması çağrısı yaptı.

12.00  Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsüne göre, Gazze'de son sekiz gün içinde ölenlerin sayısı 2014 Gazze-İsrail çatışmasında ölenlerin sayısını aştı.

11.50: İsrail cephe hattında GPS hizmetini kapattı.

İSRAİL, LÜBNAN SINIRINDA SOKAĞA ÇIKMA YAĞASI İLAN ETTİ

11.45: İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan sınırındaki 4 kilometrelik alanda sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İSRAİL ORDUSU: HAMAS'IN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

11.38: İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından üst düzey bir komutanı öldürdüğünü ileri sürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) istihbaratıyla Gazze’ye düzenlenen hava saldırılarında, Han Yunus'un güneyindeki elit birliğin komutanı olan Bilal Kudra'nın öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamada, Kudra'nın Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı başlattığı "Aksa Tufanı" kapsamında Nirim ve Nir-Oz Yahudi yerleşim birimlerine düzenlenen saldırının sorumlusu olduğu aktarıldı.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E TANK SAVAR FÜZESİ ATILDI, 1 İSRAİLLİ ÖLDÜRÜLDÜ

11.32: Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine tanksavar füzesi atıldığı ve bir İsraillinin öldüğü bildirildi.

10:10: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı BM’nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'inin sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını açıkladı.

08:30: İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 2 bin 329'a yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kentleri, 9 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor.

İSRAİL 24 SAATTE 300 FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

03.44: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda son 24 saat içinde 300 Filistinlinin şehit olduğu, 800'ünün yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların son 24 saatine ilişkin açıklama yaptı.

Kudra, İsrail saldırıları sonucu abluka altındaki bölgede son 24 saat içinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 300 vatandaşın şehit olduğunu, 800'ünün yaralandığını kaydetti.

İsrail'e mesaj: Saldırılar durmazsa karşılık vermek zorunda kalacağızİsrail'e mesaj: Saldırılar durmazsa karşılık vermek zorunda kalacağız

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı'ndan itiraf: Hata ettimİsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı'ndan itiraf: Hata ettim

HAMAS'TAN İSRAİL’E DENİZDEN SIZMA GİRİŞİMİ

01.58: İsrail-Filistin çatışması 8’inci günde devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün İsrail’e denizden sızma girişiminde bulundu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından paylaşılan görüntülerde, İsrail güçlerinin el-Kassam Tugayları’yla çatıştığı ve el bombası kullandığı görüldü. IDF tarafından çatışmaya ilişkin yapılan açıklamada, “İsrail Donanması Snapir Birimi, deniz yoluyla İsrail’e sızmak için kıyı şeridine doğru gelen teröristlere ateş açtı. Askerler, çok sayıda teröristin sahil şeridine ulaşmasını engelleyerek etkisiz hale getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Abdullah Gül suskunluğunu bozdu: İkiyüzlülük...Abdullah Gül suskunluğunu bozdu: İkiyüzlülük...

İSRAİL: SURİYE'DEN İKİ ROKET ATILDI

00.24: İsrail-Gazze çatışmaları 8’inci gününde devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Suriye tarafından ülkenin Lübnan sınırına yakın Alma kasabasına ve Suriye sınırına yakın Golan Tepeleri'ndeki Avnei Eitan kasabasına olmak üzere 2 roket atıldığı ve topçu atışıyla karşılık verildiği aktarıldı. Suriye’den kaç roket atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, olaya ilişkin herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

Son dakika: Son 'Gazze' talimatı dehşete düşürdü, DSÖ'den çok sert açıklama geldi!Son dakika: Son 'Gazze' talimatı dehşete düşürdü, DSÖ'den çok sert açıklama geldi!

İran'ın, İsrail çıkışı sonrası ABD'den karşı hamle! Resmen ilan ettiler!İran'ın, İsrail çıkışı sonrası ABD'den karşı hamle! Resmen ilan ettiler!

AB LİDERLERİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

00.05: İsrail-Filistin çatışması konusunu ele almak için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Toplantı video konferans yoluyla gerçekleşecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'yi dinle ve huzura er , En doğrusu başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin devleti kurulmasıdır . Böylece herkes kendi işine gücüne bakar , Çatışma yaşanmaz .
    Cevapla
  • Hyr 6 ay önce Şikayet Et
    yahudi mallarını çöpe dökmeyen marketten alış veriş etmeyin.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler akıl hastaları ve şizofren hastalarıdı.
    Cevapla
  • Israile olum 6 ay önce Şikayet Et
    Israile heryeri vurmasi serbest savas sucu sayilmaz, cunki o bir katil ve katiller sadece oldurmeye programlanmis. Programi yapan katilkerden heralde merhamet beklenmez
    Cevapla
  • mesele 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbimiz, senin yüce adını kalplere işleyemedik, seni bırakıp paraya ve mala tapar olduk. Doğru yoldan ayrıldık. Ancak kalplerinde senden başka hiçbirşey olmayan bir avuç insan hatırına sen bu mazlumlara yardım et. Bizim gücümüz yetmiyor, çaresiziz. Bizi uyuşturup kalplerimizi kör etmelerine izin verdik. Bizi affet. Cahilliğimiz gece gibi heryeri kuşattı. Biz buradan ancak senin yardımın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var