NYT, İsrail'in 'Gazze' planını yazdı! İlginç detay: Kara harekatını ertelediler...

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) İsrailli subaylar ile konuştu ve Tel Aviv'in planını yazdı. NYT'deki habere göre;

GİRİŞ 15.10.2023 10:43 GÜNCELLEME 15.10.2023 10:43
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

"İsrail'in İşgal Planları Gazze Şehri ve Hamas Liderliğini Hedef Alıyor" başlıklı habere göre, İsrail, Gazze Şehri'ni ele geçirmek ve ve lider kardosunu yok etmek için 10 bin asker göndermeyi planlıyor. NYT'ye konuşan Üç üst düzey yetkiliye göre amaç, Gazze'yi kontrol eden Filistinli grup Hamas'ın en üst siyasi ve askeri hiyerarşisini ortadan kaldırmak.

İsrail-Filistin savaşı son durum: 24 saatte katliam yaptılar, AB olağanüstü toplanıyor!İsrail-Filistin savaşı son durum: 24 saatte katliam yaptılar, AB olağanüstü toplanıyor!

Son dakika: Son 'Gazze' talimatı dehşete düşürdü, DSÖ'den çok sert açıklama geldi!Son dakika: Son 'Gazze' talimatı dehşete düşürdü, DSÖ'den çok sert açıklama geldi!
Saldırının 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana en büyük saldırı olacağı ve IDF'nin en azından geçici olarak Gazze'nin bazı kısımlarını elinde tutma girişiminde bulunacağı belirtiliyor.

Bir Hamas yetkilisi gazeteye, savaşçılarının, askerleri şaşırtmak için ilerleyişlerinin arkasındaki tünellerden çıkıp İsrail askerlerini pusuya düşürmeye çalışacağını söyledi.

ATEŞ AÇMADAN ÖNCE ASKERLERİN DAHA AZ KONTROL YAPMASINA İZİN

Haberde "Üç İsrailli subay, daha fazla ayrıntı vermeden, askerlerinin operasyonlarını kolaylaştırmak için İsrail ordusunun angajman kurallarının gevşetildiğini ve askerlerin şüpheli düşmanlara ateş etmeden önce daha az kontrol yapmasına izin verdiğini söyledi" ifadesine yer verildi.

KARA HAREKATINI BİRKAÇ GÜN ERTELEDİLER

Gazeteye konuşan kaynaklar, işgalin başlangıçta hafta sonu için planlandığını, ancak İsrailli pilotların ve drone operatörlerinin kara kuvvetlerine hava desteği sağlamasını zorlaştıracak hava koşulları nedeniyle en azından kısmen birkaç gün ertelendiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, İsrail saldırı gücünün piyadelerin yanı sıra tanklar, istihkamcılar ve komandolardan oluşacağını ifade etti. Kara birliklerine savaş uçakları, helikopterler, havadan insansız hava araçları ve karadan ve denizden atılan toplar tarafından koruma sağlanacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • temel 6 ay önce Şikayet Et
    hava da bulut sis vr diye yapmislar avrupa bir haber de var demek sis bulut oldumu iha iha tam gørevi yapamcak o zaman bol sis duman yapacak sey yapacak orda halk ne var ise isril tarafinda yanici sey yakacak ve ormanlari da kesin kendi elleri ile koz verdikler sanirsam avrupa bunu haber yapmaz idi yanlislik ile oldu onra konu kapandi gibi
    Cevapla
  • Arif 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika dünya tepkilerinden korkmaya başladığı için kara harekatına da destek vermiyor belliki. Orada onları neyin beklediğini bilemiyorlar. Istihbaratlari patlamış. Bu birlikleri anlamına gelir. Onlar saldırılan bir yan da tel aAvibmv ve diğer şehirlere kesin saldırı oldumu hep çuvallarlar. Savaş madeniyle. Cuması pazarı olmaz. Havasi hiç olmaz. Mola alın bari.
    Cevapla
  • Kökten çözüm 6 ay önce Şikayet Et
    Lübnan,mısır,arabistan,ırak,iran,bae,yemen,hizbullah,hamas,filistik kurtuluş örgütü,islami cihad,ürdün,suriye höd deseker bu tilkiler kaçarlar.Bunların hava gücünden başka bir hikayesi yok.Haritadan silsinler israili ömür boyu çekmesinler.O topraklarıda üç beş ülkeye bölecen verecen ki ilerde bir ülkeye sıkıntı olmasın.
    Cevapla
  • yunus 6 ay önce Şikayet Et
    Silahsız insanlara karşı uçak gemileri toplar füzelerle saldırılıyor,1.soykirim 2.musluman dusmanligi 3.muslumanlara korku vermek,4.ne kadar kadar korkak olduklarını,5.kufurde hemen nasılda birlestiklerini gösterir.. Sonuç la ğaliba illaAllah.
    Cevapla
  • yunus 6 ay önce Şikayet Et
    Vallahi korkularından dolayı kara haraketi yapmıyorlar billahi yapmıyorlar.o kadar korkaklar. Obkadar silaha rağmen. Hava şartlarını bahane ediyorlar. Biliyorlar ki icerde yuzyuze gelecekler. Uzaktan toplarlar bombalarla vurabilirsiniz. Bu sizin çok güzel olduğunuz anlamına değil,bilakis ne kadar korktuğunuzu gösterir.komsede kalkıp çok büyük çok güçlü devlet dememeli İsraile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Tekin, Türkiye'yi sarsan olay sonrası duyurdu: Hazırladık, geliyor...
İngiltere'den Eurofighter açıklaması! Türkiye'nin talebine destek