Uluslararası Af Örgütü'nden İsrail'in sivil konvoyuna saldırısına tepki

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'nin kuzeyini terk etmek isteyenlerden oluşan konvoya, "güvenli rota"da gerçekleşen saldırısına tepki göstererek, "Gitseler de gitmeseler de öleceklerinden korkuyorlar." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 16.10.2023 00:28 GÜNCELLEME 16.10.2023 00:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli örgütün X hesabından yapılan paylaşımda, sivillere Gazze'nin kuzeyini terk etme baskısı yapan İsrail'in belirlediği "güvenli rotada" 13 Ekim'de gerçekleşen saldırıya ait 6 görüntünün örgüt tarafından doğrulandığı bildirildi.

"ÇOCUKLAR, KADINLAR, YAŞLILAR, HAMİLE KADINLAR VE ENGELLİ KİŞİLER BU YOLCULUĞU YAPAMAZLAR"

İsrail ordusunun hastanelere ve uluslararası örgütlere Gazze'nin kuzeyini terk etme uyarısı yaptığı ve bu amaçla havadan bildiriler attığı kaydedilen açıklamada, "Bu neredeyse imkansızdır. Ulaşım olmadan çocuklar, hastalar, yaşlılar, hamile kadınlar ve engelli kişiler bu yolculuğu yapamazlar." ifadelerine yer verildi.

KONVOYA YÖNELİK HAVA SALDIRISINDA EN AZ 70 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ: ACIMASIZ ÖRNEĞİDİR

Açıklamada, aralarında çocuk, kadın ve engellilerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişiyi taşıyan bir kamyon ile 8 aracın saldırıya uğradığı belirtilerek, şunlar kaydedil:

"Alana gelen ambulanslar da ikinci saldırıda vuruldu, kurtarma görevlileri yaralandı. En az 70 kişi öldü. Bu, Gazze'deki sivillerin gidecek güvenli hiçbir yeri olmadığının bir başka acımasız örneğidir. Gitseler de gitmeseler de öleceklerinden korkuyorlar."

"SİVİLLERİN YARDIMLARA ERİŞİMİ SAĞLANMALIDIR"

İsrail'in sivillere Gazze'nin kuzeyini boşaltma baskısı yapmasının uluslararası insani yasalara aykırı olduğunun altı çizilen açıklamada, "Sivillerin güvenliğe, tıbbi bakıma ve yardımlara erişimi sağlanmalıdır." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, zaten çökme eşiğinde olan hastanelerin boşaltılması yönündeki baskıların da kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hitler haklıymış 6 ay önce Şikayet Et
    Ya rabbi biz Hitler'i yanlış anlamışız son yahudi ölene kadar diz çöküp yalvara kadar bu kan durmacak yüce Hakanımız Cennet mekan Sultan Abdulhamidhan boşuna uğraş vermemiş bu zalimlerin ne yapacaklarını biliyormuş
    Cevapla
  • 7günlükbebekkatili 6 ay önce Şikayet Et
    laf değil icraat uygulama bekliyor dünya toplumu nefret kitlesi günden güne artıyor derhal bu vahşet durdurulsun israil hükümetine yaptırımlar uygulansın yoksa kitlesel tepkiler cok hızlı ve şiddetli olacaktir!!!
    Cevapla
  • YE- TER- SİZ. 6 ay önce Şikayet Et
    SADECE" tepki" GÖSTERİLMESİ BİLE İYİ. AMA YE- TER- SİZ.YE- TER- SİZ.YE- TER- SİZ.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 6 ay önce Şikayet Et
    Bir dahaki yangında Yahudileri kurtarmayalım ! Kim sabun yapıyorsa yapsın !
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah hitler gibi biri çıkAr kökünüzü kurutur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel bir araya geliyor
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!