Vladimir Putin'den 'Gazze' hamlesi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu liderleriyle İsrail-Filistin çatışmasını görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde derinleşen insani krizle ilgili derin endişe dile getirildi.” denildi.

GİRİŞ 17.10.2023 06:26 GÜNCELLEME 17.10.2023 10:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esed ile İsrail-Filistin çatışmasını görüştüğünü duyurdu.

Görüşmelerde tırmanan İsrail-Filistin çatışmasının ele alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Çatışmaların geniş çaplı bir şekilde tırmanması, sivil kayıpların felaket düzeyinde artması ve Gazze Şeridi'nde derinleşen insani krizle ilgili derin endişe dile getirildi. İhtiyacı olan herkese acil yardım sağlanması amacıyla ateşkesin hızla sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı." denildi.

Kolombiya, İsrail'in Bogota Büyükelçisinin ülkeden gitmesini istediKolombiya, İsrail'in Bogota Büyükelçisinin ülkeden gitmesini istedi

Bella Hadid sessizliğini bozdu! Filistin mesajı: Kariyerim sona erse bile...Bella Hadid sessizliğini bozdu! Filistin mesajı: Kariyerim sona erse bile...

“BÖLGESEL BİR SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR”

Gazze'deki insani durumun da istişare edildiğine değinilen açıklamada, "Putin, Gazze'deki insani durumun aciliyetini, ilaç, gıda ve diğer hayati ürünlerin acilen ulaştırılması için şeride yönelik ablukanın kaldırılması gerektiğini vurgulayan görüş ve değerlendirmeleri dinledi. Çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaline ilişkin ciddi endişeler de dile getirildi." ifadelerine yer verildi.

İsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail'den 'bedeli ağır olacak' açıklamasıİsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail'den "bedeli ağır olacak" açıklaması

Guardian, 40 yıllık karikatüristi Bell’i Netanyahu çiziminden ötürü kovduGuardian, 40 yıllık karikatüristi Bell’i Netanyahu çiziminden ötürü kovdu

BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMASI

Görüşmede Putin'in, sivillere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Tansiyondaki benzeri görülmemiş tırmanışın, Orta Doğu'daki çözüm sürecinde uzun süredir devam eden çıkmazdan kaynaklandığı konusunda fikir birliği bulunmaktadır. Bu bağlamda Putin, Filistin sorununa uluslararası yasal temelde uzun vadeli ve adil bir çözüme ulaşmak için İsrail ile barış ve güvenlik içinde bir arada var olan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak siyasi sürecin yeniden başlatılması yönündeki ilkeli tutumunu yineledi." denildi.

PUTİN-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ

İngiliz haber ajansı Ruters da Putin'in İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Görüşmede, Netanyahu'ya hayatını kaybeden İsrailliler ve aileleri için taziyelerini ileten Putin'in çatışmaların barışçıl şekilde sona erdirilmesi için yardıma hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

 
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Putin bil hassa konuşma sen savaşı ksybetin senin gücün anca suriyede sifilleri öldürüyon senin israilden kalır neyin var.
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 6 ay önce Şikayet Et
    Çatışma bitti hadi paydos kabul etmeyelim enkaz birkaç ön amaç ve birçok eylemplanı çıksın ortaya(yol haritasını görelim nedir)
    Cevapla
  • Türkiyeli 6 ay önce Şikayet Et
    Savas katliamdır insan insanı öldürmez hainler mutlaka iyiler kazanacak
    Cevapla
  • Tek 6 ay önce Şikayet Et
    Iyi de cık ben tanıyorum filistini de israil katliam yapıyor idi yıllarca de zor mu
    Cevapla
  • Yavuz 6 ay önce Şikayet Et
    Suriyede yüzbinleri katledip milyonları mülteci yapan putinmi barışı getirecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi