İsrail hastane saldırısında suçüstü oldu! Yayınladıkları ses kaydı sahte çıktı

Gazze’ye yönelik saldırılarında ilk günden bu yana kamuoyuna yalan saçan İsrail, hastane katliamını da yalanla örtmeye çalışıyor.

GİRİŞ 19.10.2023 09:14 GÜNCELLEME 19.10.2023 10:58
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) resmi sosyal medya hesaplarından 1 dakikalık ses kaydı yayınlandı.

Sözde “İslami Cihad” isimli örgüt mensuplarının kendi aralarında gerçekleştirdiği görüşmeleri içeren ses kaydında kendi aralarında Arapça konuşan iki kişinin, kendi bölgelerinde faaliyet gösteren roketatarların yerini bilmiyormuş gibi davrandığı görülüyor.

Bombalanan hastanenin arka bölgesindeki mezarlığın işaret edildiği sahte ses kaydında, karşı militanın kendi bölgelerindeki mezarlığın yerini bilmiyormuş gibi davranıp karşısındaki kişiye adeta ayrıntılı itiraf yaptırdığı kayda yansıyor.

Konuşmalarda bir “Hamaslı” diğer “Hamaslı”ya, “…Bu roketlerin İslami Cihad grubuna ait olduğu söyleniyor” diyor. Devamındaki diyalogda aynı kişi sürekli “söyleniyor” şeklinde konuşmayı sürdürüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin servis ettiği sözde telefon tapelerinde, “Hastanenin arkasındaki mezarlığın oradan atılmış” ifadesi duyuluyor.

Sözcü Hagari, bundan hareketle yüzlerce Filistinlinin can verdiği saldırının İslami Cihad tarafından hastanenin hemen bitişiğindeki mezarlıktan düzenlendiğini iddia etti.

Sahtr ses kaydını daha sonra İsrail'in resmi devlet sayfası da "Hamaslı teröristler kendi sesleriyle: Hamas görevlilerinin 17 Ekim 2023'te El Ahli Baptist Hastanesi'ne başarısız İslami Cihat roketi fırlatmasını tartışırken yaptıkları konuşmayı dinleyin." notuyla paylaştı.

 

SAHTE KURGU

İsrail’in etki ajanlarının oluşturduğu ses kaydının “deepfake” seslendirme ile hazırlandığı anlaşıldı. Sahte itiraf kaydı ile siyonist rejim bir kez daha suçüstü yakalandı.

İnsansı yapay zeka sesleriyle üretildiği saptanan ses kaydı videosunun İsrail’in terör saldırılarının yanı sıra yalan teröründe de sınırı olmadığı bir kez daha tescillendi.

DERİN ÇELİŞKİ

Filistinli İslami Cihad grubunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nden attığı bir roketin menziline ulaşmakta başarısız olup kısa mesafedeki El-Ehli Baptist Hastanesine isabet ettiğini öne süren İsrail'in yayınladığı bu sözde kayıtlardaki çelişkiler de dikkat çekti.

İsrail ordusu radar sistemlerine dayandığını öne sürdüğü bir harita grafiğinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden fırlatılan roket güzergahlarını delillendirdiğini iddia etmişti.

Ancak ordunun paylaştığı “telefon tapelerindehastanenin hemen yanında diye geçen mezarlık, haritada işaretli roket çıkış noktalarından oldukça uzakta.

Hastanenin hemen yakınındaki mezarlık ile haritada görünen roket çıkış noktaları arasında yaklaşık 7 kilometre mesafe var.

'DELİL' ÇARKI

İsrail’in sahtekarlığına tepki gösteren ABD’li yayıncı Jackson Hinkle, “İsrail Hamas’ın hastaneyi vurduğuna dair VİDEO DELİLİNE sahip olduklarını iddia etti, ardından HİÇBİR ŞEY göstermediği için 26 dakika sonra onu SİLDİLER. Şimdi, dünyadaki en gelişmiş istihbarat operasyonu rastgele ses klipleri yayınladı ve bunun delil olduğuna inanmanızı mı istiyor?” dedi.

DERİN ÇELİŞKİ

Konuşmalarda bir “Hamaslı” diğer “Hamaslı”ya, “…Bu roketlerin İslami Cihad grubuna ait olduğu söyleniyor” diyor. Devamındaki diyalogda aynı kişi sürekli “söyleniyor” şeklinde konuşmayı sürdürüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin servis ettiği sözde telefon tapelerinde, “Hastanenin arkasındaki mezarlığın oradan atılmış” ifadesi duyuluyor.

Sözcü Hagari, bundan hareketle yüzlerce Filistinlinin can verdiği saldırının İslami Cihad tarafından hastanenin hemen bitişiğindeki mezarlıktan düzenlendiğini iddia etti.

KAYNAK: HABER7, AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Mehmet Emin 7 ay önce Şikayet Et
    Allah Itraile ve destek verenlere lanet etsin
    Cevapla
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlarin isi gücü yalan,dolandirmak,parani cebinden almak.yahudiler gibi lanet insan yoktur.Bunlara tek kelime harcamadan kafalarini kiracaksin.Umarim bazilari Hitleri anlamaya basladi !
    Cevapla
  • bombanin devami 7 ay önce Şikayet Et
    ya kardeşim kimsede sormuyor, bu bombadan hamasta yalnızca bir tane mi varmışda o arızalanıp oraya düşmüş? başka bomba yok muymuş israile atılacak? yani hastaneyi bu hale getiren hamasın o etkisiz roketlerinden bir ideğildir heralde. bu bombanın arkası nerde? buna cevap versinler.
    Cevapla
  • Tek 7 ay önce Şikayet Et
    Israil usa bunların uzmanlık alanı roket atılsa bile bunu usa israil kendisi yapar yada sahte belge cd kaç arap afrika ülkesini bu nr iie maf etiller
    Cevapla
  • Murat 7 ay önce Şikayet Et
    Adamların kimseyi inandırmaya ihtiyacı yok nede olsa koşulsuz şartsız İsrail'i destekliyorlar bukadar yalan söylemelerine gerek yok siz öbür hastane okularıda vurun anma töreni'nde İsrail masum diyin herşeyin bi zamanı gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu kendisini tehdit eden Gantz ve Eisenkot ile tartıştı
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller: 1 milyon TL altında 3 model var