İsrail'i Gazze'de bekleyen büyük sürpriz!

Gazze'ye kara harekatına hazırlanan İsrail'in karmaşık planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan askeri uzmanlar, siyonist işgal kuvvetlerinin Kassam Tugayları ile karşılaşacağında gerçekleşecek senaryoları yorumladı.

GİRİŞ 22.10.2023 18:27 GÜNCELLEME 23.10.2023 09:41
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları’nın İsrail askeri hedeflerine yönelik Aksa Tufanı operasyonuna Gazze’ye havadan katliam bombardımanlarıyla karşılık veren İsrail kara harekatının düğmesine basamadı. Önce hava koşulları nedeniyle ertelendiği duyurulan, sonra 24 saat süre verilen, o süre de dolunca ‘sınıra asker sevkiyatı’ görüntüleri vermekle yetinen İsrail’de bu yönde sert ifadeler ise peşi sıra geliyor.

Gazze Şeridi’nin karasularını ve hava sahasını işgalci kuvvet olarak kontrol eden İsrail’in olası kara harekatına ilişkin Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Gazze Şeridi için üç aşamalı plan öngördüklerini, sonuna gelindiğinde İsrail’in bu bölgeye yönetlik mesuliyetlerinin son bulacağını” söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise, Gazze’ye kara saldırısı için hazırlanan Golani Tugayı’nı cesaretlendirmeye çalışarak, “Gazze karmaşıktır. Düşman orada birçok şeye hazırlanıyor ama biz de ona hazırlanıyoruz. Cesur olun. Bu ruh zaferi getirecek.” dedi. “Gazze Şeridi’ne gireceğiz.” diyen Halevi, “Hamas’a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Stratejistler, İsrail ordusunun kara harekatından korkusunu Hamas’a bağlı Kassam Tugayları’nın yer altı tünellerinde oluşturduğu devasa güce bağlıyor. Hamas’ın; mangalar, nişancı birlikleri, öldürücü anti-tank roketleri, anti-tank mermiler taşıyan birlikleri, roket motoruyla çalışan el bombaları, otomatik silahlar taşıyan birlikleri, bubi tuzaklarının yanı sıra ileri teknoloji ürünü insansız hava araçları ve çeşitli teknolojik savaş ekipmanları ile İsrail ordusunu beklediği ifade ediliyor.

İsrail Hava Kuvvetlerine Gazze'de ağır darbe! Kassam, soykırımcıların F-16'sını düşürdüİsrail Hava Kuvvetlerine Gazze'de ağır darbe! Kassam, soykırımcıların F-16'sını düşürdü

Bu yönüyle Gazze’nin altında ayrıca bir ‘tünel şehri’ olduğu belirtiliyor.

Derinliği ve konumu bilinmeyen tünellerin 1.7 metre yüksekliğinde, 1,8 metre genişliğinde olduğu kaydediliyor.

İsrail’in havadan attığı ve yerin 60 metre derinine nüfuz eden sığınak delici bombalarına da Kassam Tugayları’nın tedbir aldığı belirtiliyor. Kassam’ın 80 metre kadar derine inilebilen tünellerde konumlandığı dillendiriliyor.

 

İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatı ihtimalini değerlendiren emekli asker Coşkun Başbuğ ile Cüneyt Küsmez, siyonist birlikleri korkunç bir sonun beklediği görüşünü paylaşıyor.

BAŞBUĞ: KATİL SÜRÜSÜNÜ GAZZE’DE SÜRPRİZ BEKLİYOR

Terör ve Güvenlik Uzmanı Emk. İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, CNN Türk’te katıldığı programda şunları söyledi:

İsrail’i öyle sürprizler bekliyor ki… Orada inançlı kadronun yaptığı hazırlık var ki… İsrail’in uykularını kaçıran da bu. İsrail sürekli dolanıyor. Eli havada, rüzgar esiyor ‘operasyon iptal’. yağmur bulutlandı ‘iptal’. ‘24 saat verdik, 12 saat ekledik…’ Ne oldu? Saatler geçti, hava düzeldi, Biden geldi gitti… Her türlü tehdidi savurdunuz. E hadi artık… Niye? Çünkü İsrail ordusu ordu değil, İsrail askeri asker değil. Katil sürüsü. Terörist. Sen parayla ve terörize ederek yapı oluşturursan o da böyle farenin nefesinden korkar ‘aman bulaşmayayım’ der. Şimdi kendini bakan olarak adlandıran ‘insansı hayvan’ insansı zat ‘Gazze’yi yakında uzaktan değil içinden göreceksiniz’ dedi. E hadi? Yapamazlar. Gazze’ye kara harekatı falan yapamazlar. İliklerine işlemiş bir korku var. Saat veriyorsun, o saat doluyor hala otobüslerle asker getiriyorsun. Asker de değil, terörist. Devlet misin komedi misin?

Yedek askerler, yedek teröristler… İsrail’de İsraillilerin iliklerine işlemiş bir paranoya vardır. ‘Araplar geliyor, sağımdan geliyor, solumdan geliyor, saldıracaklar.’ O nedenle silahla yatıp silahla kalkıyorlar. 2-3 yaşındaki çocuk yan baktı diye katlediyorlar. O korkunun, paniğin ruh halidir. Bir tek şartla girerler şehir savaşına; derler ki ‘sahanın MR’ını çektik, bir tek nefes alan şahıs görmedik. Buyurun meydan sizin’ derler. Allah korusun dünya sessiz kalırsa, amaç o, o nedenle sürekli artan tempoda bombalıyorlar. İnşallah Türkiye’nin çağrısı karşılık bulur da, dipten gelen dalga Londra’da Avrupa’da, pek çok noktada inanılmaz tepkiler var.

  • Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi verilerine göre; İsrail'in terör saldırılarında 15 günde 521 aileden 4 bin 385 kişi şehit oldu. Şehitlerin 1.756'sı çocuk, 908'i kadın. 720 çocuk kayıp. 13 bin 162 Filistinli yaralı. Gazze’deki evlerin yüzde 30’u hedef alındı. 12 bin 875 ev yıkıldı, 9 bin 55 konut ağır hasar aldı. İsrail 7 hastaneyi bombaladı, 19 hastaneye zarar verdi, 46 sağlıkçıyı katletti. 23 ambulans vuruldu. 178 okul bombalandı, 17 cami, 7 kilise bombalandı, 16 gazeteci öldürüldü.

İşte Kassam Tugayları’nın SİHA komuta merkezi!İşte Kassam Tugayları’nın SİHA komuta merkezi!

KÜSMEZ: PLANLARI OTURMADI, MANEVRA SAHASI YOK

Emk. Albay Dr. Cüneyt Küsmez, A Haber’de yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

İsrail bir harekat yapacak ama bunu nasıl yapacağını, hareket tarzlarının ne olduğunu, hatta daha taktik seviyeye inersek bölgeyi hangi bölümlere ayıracağını bu bölümlere nereden bir kuvvet girişinde bulunacağını henüz tam oturtamamış. Genel kaideler üzerinden meseleye bakarsak; muhtemelen Gazze’de içerisindeki Hamas'ın silahlı unsurlarının nerelerde bulunduğu, ne kadar askeri kapasitesinin olduğu, bunları hangi tüneller veya hangi mevkilerde İsrail’e karşı tevcih ettiğini henüz daha tam olarak oturtamamış.

Bunun dışında önemli ikinci bir kriter daha var. Bu alanın (Gazze kara sınırının) ilk etapta tamamına mı yoksa iki, üç veya beş ana bölgeye ayırıp faaliyet mi icra edeceğini henüz oturtamamış.

İsrail Gazze’yi 14 gündür bombalıyor. Dolayısıyla Gazze’nin içerisinde yapacağı muhtemel bir harekatta manevra alanı da kalmadı. Sokaklarda, caddelerde ve Gazze’ye ait meydanlar artık harabe haline döndü. Dolayısıyla burada mobilize edeceği hiçbir kuvvet yok. Zorunlu olarak şehrin tamamına yaya olarak girmek zorunlu.

GAZZE’NİN TAMAMINA GİREMEZLER

Burada da bir eksiği daha var İsrail’in; bir meskun mahale girdiğinde burada kesin sonucu alacak, tamamen bölgeyi kontrol altına alabilecek tek unsurun özel birlikler veya onu destekleyen piyade birlikleri olduğunu biliyor. Fakat bu birliklerin İsrail açısından tecrübesi yok.

Kassam Tugayları paylaştı: İşte İsrail tanklarını bekleyen son!Kassam Tugayları paylaştı: İşte İsrail tanklarını bekleyen son!

2014 yılında Koruyucu Hat Operasyonu diye 2014’te başlattığı, 7 hafta, 51 gün süren bir operasyon var. Bu operasyonda da Gazze'nin içine giremedi, sadece bu (sınır) hattın çevresine girdi, Gazze’nin dış banliyölerinde Kassam Tugayları’yla sık çatışmalara girdi. Ve burada, Şucaiyye’de çok şiddetli bir katliam gerçekleştirdi.

Genel çerçeveye baktığımızda nasıl bir hareket tarzı uygular, nasıl bir faaliyet içerisine girer? Şunu söyleyebiliriz; Gazze’nin tamamına giremeyecektir. Ağırlık olarak verdiği Gazze şehir merkezini kontrol etmek isteyecek, bu kontrolü kademeli olarak çevreden daraltarak içeri girmeye çalışacak ve bunun nihayetinde ilk etapta Gazze’den İsrail Aşkelon’a kadar olan Kassam Tugayları’nın elinde bulunan roketlerin menzili kadar olan mesafeyi emniyete almak maksadıyla buradaki tünelleri aramaya çalışacaktır.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 60
  • Yeniçeri 6 ay önce Şikayet Et
    Terörist israilde kara hareketı yapacak askerlerde Güven, Özveri, Tecrübe yok, çünkü korkak bir millet, az bi cesaretleri olsa sivil insana kurşun sıkmaz.
    Cevapla
  • meltim 6 ay önce Şikayet Et
    Hamas nerde, kassam tugayı mı neyse bunlar nerde çocuk çocuk kadın kız masum canlar ölüyor yav...
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İçlerinde hiç mi vicdanlı yok yeter hiç mi Allah korkunuz yok hiçbir dinde böyle masumlar öldürülmez doymadınız mı bunca topraklarını aldık diyecek kimse yok mu
    Cevapla
  • fth 6 ay önce Şikayet Et
    bir kısmı israil kamuflajı ile aralarına dalar ise
    Cevapla
  • tuncer 6 ay önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık Coşkun Başbuğ insan görünümlü hayvan sürüleri onlarda yürek ne gezer erkek gibi savaşmak sonları yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor