ABD'li albay Gazze'deki bozgunu açıkladı: 'ABD ve İsrail askerleri girdi, Hamas vurdu!'

ABD’li emekli albay ve eski Pentagon Danışmanı Douglas Macgregor, Amerikan askerlerinin Gazze’de ağır kayıp verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.10.2023 17:10 GÜNCELLEME 25.10.2023 17:10
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

7 Ekim’den bu yana süren Filistin-İsrail çatışmalarında Gazze’ye kara harekatı düzenlemeyi göze alamayan İsrail, büyük bir çıkmaza girdi. Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmak için hiçbir girişimde bulunamayan İsrail’in, 23 Ekim akşamı düzenlediği sızma girişimi hüsranla neticelenmişti.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye karadan sızma kalkışmasının ayrıntıları gizli tutulurken, operasyonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

İSRAİL SIZDI, KASSAM PÜSKÜRTTÜ

Kassam Tugayları’nın esir aldığı İsraillileri kurtarabilmek için girişimde bulunduklarını açıklayan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, “Kara harekatına hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, gece saatlerinde, silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla sızma operasyonu düzenledi.” demişti.

İsrail'den kara harekatı açıklaması: Hazırız ama...

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Kassam savaşçılarının, zırhlı bir İsrail birliğini, Han Yunus’un doğusundaki sınır çitinden birkaç metre içeri geçtikten sonra çetin bir pusuya düşürdüğü kaydedilmişti. Açıklamada, “Mücahidler, içeri sızan güçle çatıştı, iki buldozer ve bir tankı imha etti. (İsrail ordusuna bağlı) Birliği geri çekilmeye zorladı ve üslerine güvenli bir şekilde geri döndü.” ifadelerine yer verilmişti.

İSRAİL’LE BİRLİKTE ABD ASKERİ DE VURULMUŞ!

Konuyla ilgili çarpıcı bir yorum da Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi.

Emekli Albay ve eski Pentagon Danışmanı Douglas Macgregor, ABD askerinin Gazze’ye girdiğini fakat ağır kayıplar verdiğini söyledi.

ABD Özel Kuvvetleri ile İsrail Özel Kuvvetleri’nin ortak şekilde Gazze’ye girdiği bilgisini paylaşan Macgregor, mevcut durumda İsrail için hiçbir kazanç bulunmadığını belirtti.

ABD VE İSRAİL’E GAZZE’DE AĞIR KAYIP

Gazeteci Tucker Carlson’ın yayın konuğu olan Douglas Macgregor, şunları söyledi:

“80 ila 100 bin askerden oluşan büyük bir kuvveti hızla bölgeye sevk etme imkanımız yok, bu da özel kuvvetlere ve şu anda 2 bin deniz piyadesine ve belki de 2 bin özel kuvvete ve özel operasyon kuvvetlerine bel bağladığımız anlamına geliyor. Bu pek bir şey değiştirmez. Yakın zamanda gördüğümüz üzere, son 24 saat içerisinde, bazı Özel Harekat güçlerimiz ve İsrail Özel Harekat güçleri, rehineleri kurtarmak ve etki yaratmak için nereye gitmek isteyebileceklerini planlamak üzere Gazze’ye keşif yapmaya gittiler. Ve anladığım kadarıyla vuruldular ve ağır kayıplar verdiler. Bence geldiğimiz nokta bu ve ben bunu hiçbir şekilde İsrail için bir kazanç olarak görmüyorum.”

_____________

TÜRKİYE EN KUVVETLİ ORDUYA SAHİP

Aynı programda Macgregor, İsrail için en büyük tehlikenin Türkiye olduğunu söyledi. Macgregor, “Türkler Sunni Müslümanlardır. Sunni dünyasının lideridir. Bölgenin en kuvvetli ordusuna sahipler ve İsrail’e çok yakınlar. Güçlerini çok hızlı bir şekilde Suriye üzerinden Güney’e taşıyabilirler. Çok tehlikeli yoldayız.'' ifadelerini kullandı.

_____________

BU İTİRAF DA İSRAİL'DEN: DARMADAĞIN OLDUK

İşgalci İsrail ordusunu hedef alan Aksa Tufanı operasyonunun oluşturduğu şoku Fransız medyasına değerlendiren İsrail iç istihbaratı Şin Bet eski Başkanı Ami Ayalon ise, büyük yatırımlarla kurdukları ordunun 7 Ekim'de darmadağın olduğunu söylemişti. Emk. Tuğamiral Ami Ayalon, Le Figaro’ya yaptığı açıklamada, “Kendimizi savunacak bir devlet kurmuştuk. Dünyanın en güçlü, en işlevsel ordusunu kurmak için büyük yatırımlar yaptık. Bunların hepsi 7 Ekim’de darmadağın oldu.” demişti.

 İsrail'i Gazze'de 'sürpriz' mi bekliyor? 'Yenilirlerse sonu olur!' İsrail'i Gazze'de 'sürpriz' mi bekliyor? 'Yenilirlerse sonu olur!'

"BÖYLESİNİ GÖRMEDİM"

İsrail Eski Operasyon Müdürü General İsrael Ziv ise, “Hayatımda Hamas’ın bu saldırısı kadar ayrıntılı planlama ve uygulama görmedim” demişti.

YAHUDİ YAZARDAN KARA HAREKATI YORUMU: SONU FELAKET

İsrail’in en yüksek tirajlı gazetesi Haaretz’in köşe yazarı Gideon Levy, Gazze’ye yönelik katliam operasyonlarını eleştirerek şu sözleri kaleme almıştı:

“İsrail, Gazze Şeridi'ne feci bir kara saldırısı başlatmak üzeredir. Bu işgal ne İsrail’in ne de Gazze’nin şimdiye kadar şahit olmadığı bir başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu felaketten kimse galip çıkmayacak. İsrail, ufukta görünmeyen tehlikeli bir operasyona başlıyor. İsrail açısından da tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok.”

Yahudi yazar Levy, Gazze harekatında İsrail'i bekleyen sonu yazdı: Felaket!Yahudi yazar Levy, Gazze harekatında İsrail'i bekleyen sonu yazdı: Felaket!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 191
  • halil 6 ay önce Şikayet Et
    bunların gazına gelmeyin hamas ta onlara çalışıyor artık haberlere bakıp kafanız karıştırmayın piskolojik oyunlar oynuyolar gazze dediğin çiçin mahallesi gibi bir yer pire için yorganı yakmamızı bekliyolar hadi ordan
    Cevapla
  • Uzaylı 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Türk değilki kayıp mayıp versinler verselerde zaten açıklamazlar, mağduru oynamak için yapıyor şeref yoksunları.
    Cevapla
  • Erdal 6 ay önce Şikayet Et
    Onların öldürdüğü sivilin on katı asker gomunce Amerika ya giderler artik
    Cevapla
  • Burhan bey 6 ay önce Şikayet Et
    Bırak Sünnî Alevi laflarını, Türkler Müslümandir arkadaş , Müslümanlık Türklerin genlerinde var Allahu alem
    Cevapla
  • toto 6 ay önce Şikayet Et
    öldürmek isterken niyazi olmakta var. bunlara gereken kum torbası. ama kum torbasının bir sahibi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'da insanlık dışı olay: Husumetlisini araca bağlayıp sürükledi!
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...