New York Times İsrail'i aklamak için 3 kez başlık değiştirdi

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının ardından adeta yalan terörü başladı. İsrail'i korumaya çalışan dünya medyası, hastane saldırısı haberlerinin başlıklarını defalarca değiştirerek insanlık suçunu örtbas etmeye çalıştı.

New York Times İsrail'i aklamak için 3 kez başlık değiştirdi
New York Times İsrail'i aklamak için 3 kez başlık değiştirdi
GİRİŞ 18.10.2023 12:34 GÜNCELLEME 19.10.2023 10:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İsrail'le Filistin arasında yaşanan savaşta dün bir katliama imza atıldı. İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenledi. Binlerce sivilin bulunduğu hastanede çoğu çocuk olmak üzere en az 500 kişi hayatını kaybetti. Sivillere yönelik düzenlenen alçak saldırı dünyanın birçok ülkesinin tepkisini çekerken, küresel medya şirketleri ise saldırı sonrası ne yapacağını şaşırdı.

DEFALARCA BAŞLIK DEĞİŞTİRDİLER

Dünyanın en önde gelen medya şirketleri hastane saldırısında yaşananları okuyucularını duyurdukları haberlerde defalarca başlık değiştirdi. Sivillere yönelik katliam için önce İsrail'in hastaneyi bombaladığını belirten yayın organları, sonrasında ise İsrail'i adeta koruma altına alarak başlıklarını değiştirip okuyucularına servis etti. 

BİR SALDIRI 3 BAŞLIK

Bunun en bariz örneğine ABD'li The New York Times gazetesi imza attı. Gazze'deki hastane saldırısını ilk önce "İsrail saldırısı bir hastanede yüzlerce kişiyi öldürdü." başlığıyla okuyucularına sunan The New York Times, sonrasında ise "Gazze'deki bir hastaneye saldırıda en az 500 ölü var." diyerek İsrail'i başlığından çıkarmayı tercih etti. Sonrasında bu başlığıda değiştiren gazete, sanki Gazze'deki hastanede kendi kendine bir patlama yaşanmış insanlar hayatını kaybetmiş havası vererek "Gazze'de bir hastanedeki patlamada en az 500 ölü var." başlığını attı.

CNN 

Diğer bir ABD'li yayın organı CNN ise hastane saldırısını ilk olarak "Yetkililer, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısında yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor." başlığıyla okuyucularına sundu. Dakikalar sonra insanlık suçu işleyerek sivilleri bombalayan 'İsrail'i koruma altına alan CNN, başlıkta 'İsrail' ifadesini çıkararak "Filistinli yetkililer, Gazze'deki hastane saldırısında yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor." ifadeleri yazdı. 

THE WALL STREET JOURNAL

İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik düzenlediği hastane saldırısını uzun süre görmezden gelen ABD'li The Wall Street Journal, dakikalar sonra yayınladığı haberinde 'İsrail' kelimesini telaffuz etmekten çekindi. The Wall Street Journal "Filistinli yetkililer, Gazze'deki hastaneye saldırıda 500'den fazla kişinin öldüğünü söylüyor." ifadelerini kullandı.

ASSOCİATED PRESS

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir haber ajansı olan Associated Press de saldırının haberini önce, "Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, hastaneye yönelik İsrail hava saldırısının yüzlerce kişiyi öldürdüğünü söyledi." başlığıyla okuyucularına duyururken daha sonra bu başlığı değiştirmeyi tercih etti.

REUTERS

İngiliz merkezli Reuters da 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının ardından İsrail'i koruma altına aldı. Dünya medyasına yayın yapan Reuters, İsrail'in hastaneyi bombaladığı haberi "Yerel yetkililer, Gazze'de bombalanan hastanede yüzlerce kişinin öldüğünü söylüyor" başlığıyla duyurarak 'İsrail' demekten çekindi. 

BBC

İngiliz yayın organlarından bir diğer BBC'de aynı rezalete imza attı. Gazze'deki yüzlerce kişinin öldüğü saldırıyı  "Filistinli yetkililer: Gazze'deki hastaneye İsrail saldırısından yüzlerce kişi öldü" başlığıyla okuyucularına sunan BBC sonrasında ise "İsrail saldırıyı reddederken, Gazze'deki hastanede yüzlerce kişinin öldüğünden korkuluyor." şeklinde değiştirdi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Cumhurun Avukatları 6 ay önce Şikayet Et
    Kendiliğinden infilak etmiş olmalı. Hamasın yönetimindeki hastane (!)
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 6 ay önce Şikayet Et
    Alayı sahtekar, Alayı yalancı, Alayı iftiracı. Rabbim her bir şeyi görüyor.
    Cevapla
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    foks tv ve halk tv izlesinler
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    medya Yahudi'nin elinde olduğu için de kemirlerini akıyorlar
    Cevapla
  • 1878 6 ay önce Şikayet Et
    küfür tek millet ve artı bizim içimizdeki lağım artıkları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yargıtay Başkanı belli oldu!
Özgür Özel, Sinan Ateş dosyasını ilk buluşmada Bahçeli’ye neden açtı?