Brezilya’da inşaat iskelesi çöktü işçiler 150 metre yüksekte asılı kaldı!

Brezilya‘nın Sao Paulo kentindeki 33 katlı iki kulenin inşaatında iskele çöktü. İşçiler 150 metre yükseklikte havada asılı kaldı.

GİRİŞ 21.10.2023 07:46 GÜNCELLEME 21.10.2023 09:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki bir inşaat alanında iskelenin çökmesi sonucunda işçiler metrelerce yüksekte asılı kaldı. Görüntülerde sahadaki işçilerin halatlarla bağlı olduğu iskelenin çökmesi üzerine asılı kaldıkları anlar yer aldı. Olay yerine on itfaiye aracı gönderildi. Ayrıca olay yerine polis helikopteri sevk edildi.

VİNÇ YARDIMIYLA KURTARILDI

Yerel basında yer alan haberlere göre, iskelenin çökmesinin ardından sekiz işçi havada mahsur kaldı. Görüntüler, işçilerden en az dördünün boşluğun üzerinde sallanırken çaresizce kablolara tutunduğunu gösteriyor. Görgü tanığı Lidiane Dias yerel basına verdiği demeçte, mahsur kalan işçilerin çökmeden "birkaç dakika" sonra sahadaki bir vinç yardımıyla kurtarıldığını söyledi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Tepki 6 ay önce Şikayet Et
    Destan destan...
    Cevapla
  • Yalan dünya 6 ay önce Şikayet Et
    Herkes bol boş konuşuyor iş güvenliği iyi olsaydı iskele çökmezdi yurt dışında birçok şantiyede çalışma imkanı buldum öyle kafasına göre herkes iskele kuramaz bunun için özel firmalar kurar denetim firması denetler sonra çalışmaya açılır
    Cevapla
  • Yazık 6 ay önce Şikayet Et
    Yaşadığım yerin yakınında küçük bir inşaat var. Sanırım 2 katlı bir ticarethane inşaatı. Gelip giderken görüyorum, inşaat işçilerinin kafalarında koruyucu kask bile yok. Adamlar 33. kattan sağ kurtuldu, bizimkiler zemin katta bile Allah'a emanet. Böyle bir durumda hangi kurumla irtibata geçip şikayette bulunmamız gerekiyor? Vatandaşlık görevimizi bile bilmiyoruz, ve yapmıyoruz.
    Cevapla
  • VatandaŞŞ 6 ay önce Şikayet Et
    İyi bari, candır, kurtulduklarına sevindik
    Cevapla
  • Muhammet 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de olsa kendini bağlama dertleri olmadığı için hepsi düşmüştü kesin
    Cevapla
  • naber 6 ay önce Şikayet Et
    onlarin da bizden fazla farki yok, merak etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!