İsrail 'cephesi' karıştı: Netanyahu ve savunma bakanı karşı karşıya geldi

Gazze Şeridi’ne kara harekâtı için hazırlıklarını sürdüren İsrail’de, kuzeyde Hizbullah’a karşı yeni bir cephe açılması konusunda anlaşmazlıklar yaşanıyor.

GİRİŞ 23.10.2023 11:42 GÜNCELLEME 23.10.2023 11:43
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanı Gallant’ın Hizbullah’ın doğrudan hedef alınması önerisine Başbakan Netanyahu’nun karşı çıktığı, ABD yönetiminin de Netanyahu’dan yana olduğu konuşuluyor.

İsrail ordusundan Gazze’ye yapılacak kara harekâtı için hazırlıkların sürdüğü yönünde açıklamalar gelirken, hükümet içinde Lübnan’daki Hizbullah güçlerine saldırarak savaşta yeni bir cephe oluşturulması konusunda fikir ayrılığı olduğu iddia edildi. Şarkul Avsat’ın İndependent Arapça servisinden aktardığı ve ABD merkezli New York Times gazetesinin haberlerine göre Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant arasında, İsrail’in “Lübnan ile savaşa girmesi” konusunda anlaşmazlık çıktı. Gallant başta olmak üzere savaş kabinesindeki sertlik yanlısı bazı üyelerin Hizbullah’ı hedef almak istedikleri, buna karşı hem ABD’li yetkililerin hem de Netanyahu’nun bu fikre karşı çıktığı belirtildi.

Gazze'deki dehşet verici durum BM raporlarına yansıdı: Durum felaketGazze'deki dehşet verici durum BM raporlarına yansıdı: Durum felaket

Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor! ABD'nin ardından onlar da geldiOrtadoğu'da savaş çanları çalıyor! ABD'nin ardından onlar da geldi

ABD KARŞI ÇIKIYOR

İsrail Savunma Bakanı’nın güneyde Gazze Şeridi’ne yapılacak kara harekâtını beklemeden Lübnan ile kuzey cephesinde savaşa girmek zorunda kalacaklarını söylediği, Netanyahu’nun ise bu talebe soğuk yaklaştığı belirtiliyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın çatışmaların bölgede yayılmasına karşı olduğu ve Wasghinton yönetiminin gerek Netanyahu’ya gerek İsrailli güvenlik yetkililerine bu yönde telkinlerde bulunduğu aktarıldı. Geçtiğimiz hafta boyunca İsrail’de temaslarda bulunan ABD’li yetkililer muhataplarına İsrail’in iki cepheli bir savaşta zorlanacağını ve böyle bir çatışmanın hem ABD’yi hem de Hizbullah’ın ana destekçisi İran’ı savaşın içine çekebileceği uyarılarında bulundu. Söz konusu uyarıların hem ABD Başkanı Biden hem de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken gibi en üst düzey temsilcilerin ziyaretlerinde dile getirildiği belirtildi.

GALLANT ISRARCI

Gallant’ın ise, “Hamas’tan daha büyük bir tehdit oluşturduğu için İsrail’in ana askeri çabasının Hizbullah’a odaklanması gerektiğini” savunduğu ve tutumunda ısrarcı olduğu belirtildi. Bu doğrultuda cumartesi sabahı ülkenin kuzey sınırındaki birliklere sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Gallant, buradaki askerlerle konuşmasında, Hizbullah’ın sınırdaki çatışmalarda tanksavar füzelerini fırlatmasının “savaş ilanı” anlamına geldiğini söyledi. Askerlere “ister savunma, ister saldırı olsun, tüm hazırlıkların tamamlanması ve düşmanla savaş alanında karşı karşıya gelinmesi çağrısında bulunduğu” belirtilen Gallant’ın ayrıca kuzey bölgesindeki belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptığı aktarıldı. Bölgedeki belediye başkanlarının Gallant’ın tavrını desteklediği ve hükümet yetkililerine Hizbullah füzelerine tehdidi ortadan kaldırmak için kararlı bir karşılık verme çağrısı yaptığı öne sürüldü.

14 KÖYE TAHLİYE

Dün kuzey sınırında askerlerle buluşan Netanyahu, Hizbullah savaşa girmeye karar verirse, Hizbullah’ın “hayatının hatasını” yapacağını söyledi. Netanyahu, savaş kararının Hizbullah ve Lübnan için yıkıcı olacağını belirtti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • ramiz 6 ay önce Şikayet Et
    Hamas 7 ekimde 1 saatte kısıtlı imkanları ile gazze kadar yeri geri aldı. Ama destek Gelmedi. Biraz batı şeriadan, Biraz hizbullahtan destek gelse, lübnan az hareketlense, Bugun o siyonist hayvan atıkları bugun çoktan kaçmıştı. İsrail akşama yokolmuştu. İsrail Kağıttan bir kaplan. Şişiriliyor. Balon. Bir toplu iğne ucu canı var.
    Cevapla
  • Sssby 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar güçten anlar İslam dünyasını 60 lı yılların İslam dünyası sanıyorlar bunları haritadan silmediğimiz sürece baş belası olacaklar bir avuç yahudi dünyayı dize getirmeye çalışıyor abd ne zamana kadar destek verecek İslam alemi birleşsin abd nin buralardan kaçışına bakın. Uyanın müslümanlar uyanın
    Cevapla
  • Muhteşem 6 ay önce Şikayet Et
    Akıllarınca bütün müslümanları katledecekler zaman birlik olma zamanı ama sılahsız olmaz çok güçlü sılahlara ihiyacımız var ağlamakla olmaz
    Cevapla
  • ş.a 6 ay önce Şikayet Et
    Yandaşlarıyla da görüş ayrılığına düşüp birbirilerini yesin vahşiler
    Cevapla
  • ş,a 6 ay önce Şikayet Et
    Birbirlerine düşsünler köpekler kendi kedilerini yesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı?
İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj