Hamas 2 rehineyi daha serbest bıraktı! Kassam Tugayları'ndan 'İsrail' iddiası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir tuttukları 2 sivili "tek taraflı" serbest bıraktığını duyurdu. Kassam Tugayları, İsrail'i "kendi esirlerine önem vermemekle" suçladı.

GİRİŞ 23.10.2023 21:49 GÜNCELLEME 24.10.2023 01:07
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, daha önce esir alınan Nurit Yitzhak (79) ve Yocheved Lifshitz (85) serbest bırakıldı.

İSRAİL KABUL ETMEDİ İDDİASI!

Söz konusu kişileri daha önce bırakmak istediklerini vurgulayan Kassam Tugayları, İsrail'i "kendi esirlerine önem vermemekle" suçladı.

HAMAS'IN SERBEST BIRAKTIĞI İKİ İSRAİLLİ VATANDAŞ

İKİ SİVİL HAMAS TARAFINDAN TEK TARAFLI SERBEST BIRAKILDI

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle iki sivili tek taraflı serbest bıraktıklarını" belirtti.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Yossi Zilberman ise bu konuda henüz yorum yapmayacaklarını, İsrailli sivillerin sağ biçimde geri döndüğünden emin olduktan sonra, Başbakanlık himayesindeki "esirler ve kayıp kişiler dosyası" sorumlusunun konuyla ilgili açıklamayı yapacağını ifade etti.

İSRAİLLİ ESİRLER MISIR'A TESLİM EDİLDİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, serbest bıraktığı İsrailli esirlerin, Refah Sınır Kapısı'nda Mısır'a teslim edildiği bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinden yapılan açıklamada, Kızılhaç yetkilileri, 2 İsrailli esirin serbest bırakılmasında rol aldıkları belirtildi.

Savaşan taraflar arasındaki "tarafsızlığının" bunu sağladığını vurgulanan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki diğer esirleri ziyaret etmeye ve bırakılmalarını sağlamaya hazır olunduğu kaydedildi.

Mısır televizyonu da Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye getirilen 2 İsrailli yaşlı kadının görüntülerini yayınladı. İsrail basınındaki haberlerde de İsrailli yetkililerin serbest bırakılanları almak için yola çıktığı bildirildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • enver 6 ay önce Şikayet Et
    tabii israilde de sağduyulu hakkaniyete inanan yahudiler vardır. netenyahu nun vatandaşına verdiği güven bu sayede yerle yeksan oluyor. rehine yerine esir diyelim. rehine israil ve yandaşlarının ağzı. insanın, kur'an daki yeri belirlenmiştir ve kendi hayatına dahi son vermesi (intihar) yasaklanmıştır. böyle olunca israilin esirlerini hiçe sayması kendi bileceği iştir.
    Cevapla
  • enver 6 ay önce Şikayet Et
    tabii israilde de sağduyulu hakkaniyete inanan yahudiler vardır. netenyahu nun vatandaşına verdiği güven bu sayede yerle yeksan oluyor. rehine yerine esir diyelim. rehine israil ve yandaşlarının ağzı. insanın, kur'an daki yeri belirlenmiştir ve kendi hayatına dahi son vermesi (intihar) yasaklanmıştır. böyle olunca israilin esirlerini hiçe sayması kendi bileceği iştir.
    Cevapla
  • Metin Güner 6 ay önce Şikayet Et
    Hitler bile Bu Vahşetin Karşısında masum Kalır... !!!! Gerçi Hitlerde Yahudiydi... 2. Dünya savaşı , Tamamen Siyonizmin Planlarından biri.. Siyonist amerika ve İngiltere başlattı.. Hitler , Yaşlı yahudileri Yok etti.. Siyonist olan bilim adamları Amerikaya , Genç yahudiler Filistine .. Genç Biden, İsrail devletinin Kurulması En iyi Yatırımdı diyor..!!!! Çocukların Ölmesi Önemli değil.
    Cevapla
  • Müslüman 6 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimizin izzet ve şeref dolu, nazik kalpleri, üstün ahlâk ile donanımlı olmaları her hallerinden belli oluyor . Serbest bırakıldıktan sonra " sırtını dönüp gitmeyi" değil, hürmeti önceleyerek " el sıkışarak " ayrılmayı yeğlemesi elbette çok kıymetlidir . Muhammed'in ordusuna yakışan ashabın örnek / kip davranışlarına eş değer olan böyle erdemli davranışlardır.
    Cevapla
  • Davut 6 ay önce Şikayet Et
    İŞgalci İsrail askerleri bunu yapmazdı. İşkence ederlerdi. Cesede bile tekme atıyorlar. Çok insani, saygılı ve insan onuruna yakışır şekilde davranmışlar, ikramda da bulunmuşlar. İşte fark.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın