Obama'dan İsrail'e çarpıcı 'Gazze' uyarısı! Pahalıya patlayabilir...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin, sivillere yönelik tehditleri göz ardı eden bir İsrail askeri stratejisinin günün sonunda geri tepebileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 24.10.2023 17:39 GÜNCELLEME 24.10.2023 17:39
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Obama, Medium platformu üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in "meşru müdafaa hakkı" olduğunu belirterek "Ancak tüm dünya bölgedeki gelişmeleri yakından izliyor. İnsani kayıpları göz ardı eden bir İsrail askeri stratejisi önünde sonunda geri tepebilir." ifadelerini kullandı.

Obama, Gazze'ye yönelik bombardımanlarda binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiğine işaret ederek "Bunlardan çoğu çocuktu. Yüz binlerce kişi evlerinden kaçmak zorunda kaldı." görüşünü paylaştı.



İsrail hükümetinin Gazze politikasını da eleştiren Obama, şunları kaydetti:

"İsrail hükümetinin abluka altındaki sivil nüfusun gıdası, elektriği ve suyunu kesme kararı, sadece kötüye giden insani krizi büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda bu karar Filistinlilerin tutumlarını gelecek nesillerde daha da sertleştirebilir, İsrail'e yönelik küresel desteği zedeleyebilir, İsrail düşmanlarının ekmeğine yağ sürebilir ve bölgede barış ve istikrarı sağlamak için uzun süredir devam eden çabaları baltalayabilir."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Selçık 6 ay önce Şikayet Et
    Batılı Köpekler, İki yüzlü hatta çok Yüzlü İnsan Kılıklı Caniler Sizi. Hepsi Biribirinin dostları ve BEBEK, ÇOCUK, KADIN ve MASUM KATİLİ. İNSANLIKTAN YOKSUN HAİNLER
    Cevapla
  • Cesur ADAM 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiyedeki tüm yahudi markaları kapatılsın hata onların yerine benzer milli markalar kurulsun mc danilst yerine türk danılsts, starburck cafe yerine istanbul kafe olsun hen iş kaybı olmaz. ZAFEN ENİNDE SONUNDA ALLAH CC dür. ZALİMLER İCİN YAŞASIN CEHENNEM.
    Cevapla
  • Cemal K. 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail...Dünyada böyle keyifle caka satıp el ele kol kola gezin bakalım son gülen kim olacak!
    Cevapla
  • izleyici 6 ay önce Şikayet Et
    abd sonunda akdenizin giriş kapısına oturdu bu da rusyanın deniz yolu bağlantısını kapatmak anlamına gelir rusya ve çin bu işi kolay kolay abd ye teslim etmezler
    Cevapla
  • No name no face 6 ay önce Şikayet Et
    Gün gelecek,hiçbir israilli, dünyanın hiçbir yerinde rahat yaşayamayacak! Bunlar, şimdi toplu katliam yapıyorlar,ama onlar tek tek katledilecekler! Hep korku içinde olacaklar, ama nafile, ölecekler!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı