Joe Biden'dan 'ateşkes' için şart sundu, dışişleri ise karşıyız dedi!

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 18 gündür devam ederken, ABD Başkanı Biden, Hamas'ın elindeki tüm rehineler bırakıldıktan sonra ateşkesin konuşulabileceğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise ateşkes çağrılarını reddettiğini yineledi.

GİRİŞ 24.10.2023 10:43 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:43
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

İsrail ile Filistinli silahlı grupların 7 Ekim'de başlayan çatışması sürerken bölgedeki insani krizin boyutu da her geçen gün büyümeye devam ediyor. 

Kamuoyu İsrail'in bombardımanlarında çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi, yaralanması ve büyük bir yıkımın olmasından dolayı bölgede ateşkes kararı beklerken ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın elindeki tüm rehineler serbest kaldıktan sonra İsrail-Filistin çatışması için ateşkesi görüşebileceklerini bildirdi.

Biden, Beyaz Saray'da yatırımlar üzerine yaptığı konuşma esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "ABD, rehine anlaşması için bir ateşkesi destekliyor mu?" sorusuna, "Önce rehineler salınmalı, sonra bunu (ateşkes) konuşabiliriz." yanıtını verdi.

Biden, "Durum Odası"na gitmek için konuşmasını yarıda kesti

Öte yandan Biden konuşmasını ani bir şekilde kesip, sözü Ticaret Bakanı Gina Raimondo'ya verdi.

Biden, "İlgilenmem gereken başka bir konu için (özel durumlarda toplanılan) Durum Odası'na gitmem gerekiyor." ifadesini kullandı.

Söz konusu konunun ne olduğuna dair bilgi paylaşılmazken, ABD basını bu durumun, Irak'taki Şii milislerin ABD'nin Suriye'deki 2 üssüne yönelik İHA'larla saldırı gerçekleştirmesiyle ilgili olabileceği yorumunu yaptı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ 'ATEŞKESE KARŞIYIZ' DEDİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 18'inci gününde devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze'de ateşkes çağrılarını reddettiğini yineledi. Ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanıp İsrail'e karşı yeni saldırılara hazırlanma fırsatı vereceğini savundu.  

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, dünkü basın toplantısında, “Herhangi bir ateşkes Hamas'a dinlenme, yeniden yapılanma ve İsrail'e karşı terör saldırılarına devam etmeye hazırlanma imkanı verecektir ” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller

2 UÇAK DAHA MISIR'A GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazze için yardım malzemeleri taşıyan Hava Kuvvetlerine ait iki uçağın daha Mısır'a gönderildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır’a ulaştırmaya devam ediyoruz. Dün gerçekleşen iki sortinin ardından bugün de sabah 06.00'da ve 07.30'da Hava Kuvvetlerimize ait iki uçak daha yardım malzemelerini ulaştırmak üzere Ankara’dan Mısır’a hareket etti." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki farklı mahallelerde bulunan 400 yerin vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, vurulan yerlerin "Hamas hedefleri" olduğu iddia edilirken, aralarında bebeklerin de bulunduğu sivil ölümlerine değinilmedi.

İsrail ordusu, açıklamasında hedeflerden birinin cami olduğuna da yer verdi.

SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 26 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Hans 6 ay önce Şikayet Et
    Adamlar şeytan domuz momuz ama vallahi sizden dürüst yapacak diyor yapiyorrrr. Öküzün müslüman korkaklari, boş tenekeler siz zamana oynayın Gazze bitti bu bebelerin kanı sizinde üzerinize olsun inşallah...!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım seni tezden domuza çevirsin. gavur.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 6 ay önce Şikayet Et
    İlk günden bu güne kadar bütün Avrupa köpekleri Siyonist İsrail uşaklığını yapmak için onunla beraber hareket ediyor.nerede Fahri kâinatın ümmeti bu masum akan kanın hesabını bizlerden sormayacak mı rabbül alemin konuşarak diyalog çağrısı kınama yaparak müslüman olunmaz İslam aleminin hali felçli olan hastaya dönmüş dili var bedeni yok vallahi billahi hesabı biz korkaklardan sorulacak
    Cevapla
  • Koli 6 ay önce Şikayet Et
    Tam bir siyonist yahudi! Almanya dışişleri bakanı da ateşkes olmayacak dedi! 2 Dünya savaşı Holokost dedikleri hepsi yalan! Bunlar kendilerini katlettiler sonra Dünyaya duygu sömürüsü yapmak için! Roma döneminde bile havraya kitleyip birbirlerini bıçaklayan kavim!
    Cevapla
  • yorgun 6 ay önce Şikayet Et
    sen kimsin itrail köpeği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!