İsrail'den 'Hamas Gazze'ye giden elektrik hattını yok etti' yalanı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali'nin, "Hamas, İsrail'e sızdığında Gazze'ye giden 10 elektrik hattından 9'unu yok etti" iddiasını yalanladı.

GİRİŞ 24.10.2023 15:00 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:54

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın, 9 Ekim'de, "Gazze Şeridi'ne kapsamlı bir abluka uygulanacağını" duyurduğu hatırlatıldı.

İSRAİLLİ BAKANIN SÖZLERİ ANIMSATILDI

Galant'ın bir açıklamasında "Gazze'nin tamamen kuşatılması emrini verdim. Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, gaz yok. Her şeyi kapattık" ifadelerini kullandığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail Enerji Bakanı Israel Katz da 11 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, 'İsrail'in, Gazze'ye elektriği, suyu ve akaryakıtı kestiğini' açıkça ifade etmiştir. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Naftali tarafından ortaya atılan, 'Hamas, İsrail'e sızdığında Gazze'ye giden 10 elektrik hattından 9'unu yok etti. İsrail'i değil Hamas'ı suçlayın' iddiası doğru değildir."

KAYNAK: AA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den