İsrail'in Hamas için kurduğu özel timin isminde Osmanlı detayı

İsrail'in istihbarat teşkilatları Mossad ve Şin Bet, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuna katılan Hamas birliklerini yakalamak için özel birim oluşturdu. Bu birime Filistin’de Osmanlı’ya ihanet eden Yahudi casus ağı NİLİ'nin adı verildi.

GİRİŞ 24.10.2023 10:15 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:19
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı İsrail'e Aksa Tufanı adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmasının ardından sivillere bomba yağdıran işgalci İsrail, yeni bir adım daha attı.

7 EKİM'DEKİ SALDIRI İÇİN ÖZEL BİRİM OLUŞTURDU

Onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldıran ve 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişiyi katleden İsrail, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuna katılan Hamas birliklerini yakalamak için de özel birim oluşturdu.

 BİRİMİN İSMİNDE OSMANLI'YA İHANET VAR

Kurulan bu özel birime ise I. Dünya Savaşı sırasında Filistin’de Osmanlı’ya ihanet edip İngilizlere destek olan Yahudi casus ağı NİLİ'nin ismi verildi.

NILI casus halkasının üç üyesi: Yosef Lishansky, Sarah Aaronsohn ve Lyova Shneerson.

NİLİ'NİN YAHUDİLER İÇİN ÖNEMİ

NİLİ, "İsrail'in Ebedî Olanı Yalan Söylemeyecek" manasına gelen İbranice "Netzah Yisrael Lo Yeşaker" ifadesinin kısaltmasıdır.

NİLİ adıyla ünlenen örgüt, Siyonizm’in bir ürünü ve Yahudilerin “arz-ı mevut” dedikleri Filistin topraklarında bağımsız bir “Yahudi Devleti” kurma hedefindeydi. NİLİ, bu bağlamda tüm mesaisini Filistin’in Osmanlı hâkimiyetinden çıkarılması ve İngiliz kontrolüne geçmesi yönünde sarf etti. Bunun anlamı şuydu: Savaşta Filistin’i savunan Osmanlı ordusu hakkında İngilizlere istihbarat sağlamak ve cephede Osmanlı ordusunun direncini kırmaktı. 

 

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Qwerty 3 ay önce Şikayet Et
    Yaaaa Osmanlı Yıkıldı Ve O Günden Bu Zamana İslam Ümmeti Rahat Görmedi
    Cevapla
  • aaa 3 ay önce Şikayet Et
    NİLİ ,Mekke emiri şerif Hüseyininde desdekleriyle Filistin önce İngiliz in işğaline girdi(30 yıl--1917-1947) sonra İsrail devleti kurularak hedefine ulaştı. Şerif ede suudi tahtı verildi.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    osmanlı devletine, SELANİK YAHUDİ DÖNMELERİ(SABETAYİSTLER) , yahudi cemaati ve jöntürkler ihanet etti. Selanikten gelen hareket ordusu (bütün mensupları ile) yahudi dönmeleri idi.
    Cevapla
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Yumurta kapıya gelmeden strateji üretemeyen bir ülke ve o ülkede ülkü duymayan vasat hayalsiz sıkıştırıldığı ekonomini paradigması üzerine yaşamını kurgulamış bir adım öteye gidemeyen hep başkalarından bir şeyler bekletilen insanlar gürühu olmuşuz. Yatıyoruz merhum abdulhamit han kalkıyoruz aynı merhum. Bir adım ötesi berisi yok. Nerde menderes inönü kıbrıs adalar filistin.
    Cevapla
  • Fahri25 6 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten yüreğimiz yanıyor birşey yapamıyoruz uzaktan izliyoruz cenab allah bizi affetsin.bizi bu duruma sokan chp dir.zamanin da uçak fabrikalarını kapatmasaydı bunlar olmazdı.bugunde chp başa gelirse valahi billahi pkk devletini kuracak bizi anadoluda çıkarmaya çalışacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!